Κόντρα Άνθιμου και Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή τις δηλώσεις του υποψηφίου
Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου.
Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου.
Ο κ.Μπουτάρης, όπως ανέφερε το Mega, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον ιεράρχη της πόλης «μουτζαχεντίν», αφού, όπως είπε, δεν κηρύσσει την αγάπη, αλλά το μίσος.
Από την πλευρά του και έντονα ενοχλημένος, ο μητροπολίτης Άνθιμος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή την παρουσία του στο ναό του Αγίου Δημητρίου για τη δοξολογία στον οποίο και του εξέφρασε τα παράπονά του.
Ο κ. Άνθιμος, μάλιστα, απέφυγε να χαιρετήσει τον κ. Μπουτάρη όταν, μετά το τέλος της τελετής, τον πλησίασε για να τον χαιρετήσει.
Όπως δήλωσε ο κ.Άνθιμος στους δημοσιογράφους είπε στον κ.Μπουτάρη: «Εσένα πώς θα σου φαινόταν, εδώ μπροστά στον κόσμο, ενώ είσαι Έλληνας να σε αποκαλούσα Βούλγαρο; Αν δεν τα ανακαλέσεις όλα αυτά, από ‘μένα δημαρχείο δεν θα δεις, από ηθικό δικαίωμα άμυνας».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς για το περιστατικό, απάντησε «τιμώ την εκκλησία», χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τρέφει ανάλογα συναισθήματα και για τον μητροπολίτη.
Στη διαμάχη παρενέβη τελικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον κ.Μπουτάρη να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Starlink άλλαξε τροχιά 4.400 δορυφόρων κατά 70 χλμ μετά από παρολίγον σύγκρουση με δορυφόρο από την Κίνα
- Παναθηναϊκός-Ρόμα 1-1: Ο Ταμπόρδα φώναξε «παρών»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]
- Νότιγχαμ Φόρεστ – Φερεντσβάρος 4-0: «Περίπατος» και πρόκριση των reds στα playoffs του Europa League (vids)
- Χαποέλ Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου 64-79: Οι Γερμανοί διέλυσαν την ομάδα του Ιτούδη
- Κλειστοί δρόμοι και σχολεία στον Έβρο λόγω έντονων βροχοπτώσεων

