Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγοράστε notebook από €485 με εγγύηση

Αγοράστε notebook από €485 με εγγύηση

Οι ειδικοί του προτείνουν notebook -και μάλιστα «επώνυμο» με πανευρωπαϊκή υποστήριξη-, με κόστος το πολύ €685. Επιμένουν σε μεγάλη (δωρεάν) εγγύηση ή δυνατότητα επέκτασής της. Απορρίπτουν netbook ή Tablet PC και ισχυρίζονται ότι η πρότασή τους θα αντέξει τουλάχιστον τρεις τάξεις...

Οι ειδικοί της αλυσίδας Γερμανός προτείνουν notebook -και μάλιστα «επώνυμο», για να διασφαλιστεί η πανευρωπαϊκή υποστήριξη-, με κόστος το πολύ 685 ευρώ, φορτωμένο με όλα τα απαραίτητα και επιμένει στην επιλογή ενός συστήματος με μεγάλη (δωρεάν) εγγύηση ή δυνατότητα επέκτασής της. Απορρίπτει την επιλογή των netbook ή Tablet PC ως μαθητικούς υπολογιστές και ισχυρίζεται ότι η πρότασή της θα αντέξει τουλάχιστον τρεις τάξεις…

To In.gr Τεχνολογία μεταφέρει τις συνήθεις ερωτήσεις των γονέων που αναζητούν υπολογιστή για το παιδί τους στους ειδικούς της αλυσίδας Γερμανός:

  • Να πάρει φορητό ή γραφείου; Και με τους Mac, τι γίνεται;

Στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο καταναλωτής μπορεί να βρει μια πλούσια συλλογή από φορητούς υπολογιστές και περιφερειακά υπολογιστών (όπως USB Sticks, πληκτρολόγια, ποντίκια, θήκες μεταφοράς, τσάντες, εκτυπωτές, ηχεία κ.ά.), σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του.

Για τους μαθητές / φοιτητές η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η απόκτηση φορητού υπολογιστή που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο ή στο σπίτι κάποιου συμμαθητή ή συμφοιτητή. Επιπλέον, οι τιμές των φορητών υπολογιστών έχουν παρουσιάσει σημαντικές μειώσεις τα τελευταία χρόνια και έχουν φτάσει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτές των σταθερών υπολογιστών.

  • Κι αν πάρει υπολογιστή γραφείου, τότε ποια είναι η πλέον αρμόζουσα σύνθεση για έναν υπολογιστή που θα είναι απαραίτητος και τα επόμενα μαθητικά χρόνια;

Το σημαντικότερο μέρος του σταθερού υπολογιστή, είναι αναμφίβολα η μητρική η οποία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χτίζεται όλο το σύστημα και καθορίζει τις μελλοντικές δυνατότητες αναβάθμισης του υπολογιστή. Πέρα από αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιδόσεις του υπολογιστή παίζουν ο επεξεργαστής και η μνήμη Ram του συστήματος.

  • Συναρμολογούμενος ή «επώνυμος» και ποιος εγγυάται για την αρτιότητά του;

Αν και τα τελευταία χρόνια το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής και τεχνικής υποστήριξης των συναρμολογούμενων φορητών υπολογιστών στην Ελλάδα έχει ανέβει σημαντικά, σαφώς υπολείπεται αρκετά από τα αντίστοιχα των επώνυμων κατασκευαστών διεθνούς φήμης. Η απόκτηση ενός επώνυμου φορητού υπολογιστή, έστω και με ελαφρώς υψηλότερο κόστος εξασφαλίζει στον χρήστη υποστήριξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  • Μήπως θα ήταν καλύτερο ένα netbook ή ακόμα και ένα tablet PC;

Τα netbook εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην αγορά ως λύσεις χαμηλότερου κόστους. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μικρό αδελφάκι του notebook, καθώς υπολείπεται σημαντικά σε επιδόσεις και δυνατότητες. Μπορούν να καλύψουν μόνο τις πολύ βασικές ανάγκες του χρήστη και σαφώς ένα notebook αποτελεί πληρέστερη και πιο αξιόπιστη λύση.

  • Α, και με το λειτουργικό, το εκπαιδευτικό λογισμικό, τη σύνδεση στο Ίντερνετ και την προστασία του παιδιού online, τι κάνουμε; Θα έχει ο υπολογιστής που προτείνετε ό,τι χρειάζεται το παιδί ή θα πρέπει να απευθυνθώ αλλού;

Ήδη στην ελληνική αγορά υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά πακέτα εκπαιδευτικού λογισμικού που καλύπτουν μεγάλη ποικιλία μαθημάτων (από βοηθήματα για την σχολική ύλη μέχρι εκμάθηση ξένων γλωσσών).

Σε ότι αφορά στην προστασία του υπολογιστή και του μαθητή από τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο, ένα πακέτο Internet Security οποιουδήποτε κατασκευαστή μας δίνει τη λύση. Παρέχει προστασία από ιούς και ηλεκτρονικές επιθέσεις, μας δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε τις μέρες και τις ώρες που θα έχει ο υπολογιστής πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς ακόμη και να αποκλείσουμε την πρόσβαση από σελίδες με ανάρμοστο περιεχόμενο. Τα συγκεκριμένα πακέτα συνήθως περιλαμβάνονται σε ένα νέο υπολογιστή με τη μορφή δοκιμαστικής έκδοσης με διάρκεια 30 ημερών. Ο χρήστης μπορεί να προμηθευτεί την πλήρη έκδοση ξεχωριστά.

  • Άντε και αγόρασε μηχάνημα, μετά τι γίνεται αν χαλάσει;

Σε περίπτωση που ο υπολογιστής μας χρειαστεί επισκευή, πρέπει να απευθυνθούμε στα εξουσιοδοτημένα σημεία τεχνικής υποστήριξης που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Όλοι οι υπολογιστές καλύπτονται από εγγύηση, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε επισκευή βλάβης του υπολογιστή είναι εντελώς δωρεάν. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του υπολογιστή, θα πρέπει να παίζει τόσο η διάρκεια της εργοστασιακής εγγύησης (1 ή 2 έτη) όσο και η δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης με κάποιο επιπλέον κόστος.

  • Ποιο τελικά θα είναι το κόστος κτήσης και ποιο το κόστος ιδιοκτησίας ενός μαθητικού υπολογιστή;

Ένα σύστημα φορητού υπολογιστή που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μαθητή κοστίζει σήμερα από 449€ έως 549€. Επιπλέον, θα πρέπει να υπολογίσουμε περίπου 35€ για πρόγραμμα Internet Security και προαιρετικά περίπου 100€ για μία σουίτα εφαρμογών γραφείου. Συνολικά το κόστος κτήσης μπορεί να είναι από 485€ έως και 685€.

  • Αξίζει να επενδύσω και σε τι, ή, στην επόμενη τάξη, θα πρέπει να τον αντικαταστήσω ούτως ή άλλως;

Με τη μορφή που έχει πάρει η εκπαίδευση στις μέρες μας η απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή κρίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Ένας νέος φορητός υπολογιστής της τάξης τιμής που αναφέραμε πιο πάνω, μπορεί να καλύψει άνετα τις εκπαιδευτικές ανάγκες για τουλάχιστον 3 χρόνια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024