Τη διαβεβαίωση πως «ό,τι και να γίνει» δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, ότι δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στην τρόικα.

Πρόσθεσε ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν συμβάλει «και με το παραπάνω» στην προσπάθεια που γίνεται για την ελληνική οικονομία και ότι τώρα οι προσπάθειες θα στραφούν σε πολιτικές για τη μείωση της σπατάλης στο Δημόσιο, αλλά και προς όσους κρύβουν εισοδήματα και ζουν παρασιτικά, εις βάρος του Δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει το ακατόρθωτο, δηλαδή τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

«Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος, που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και έχουμε πρωτόγνωρα αποτελέσματα» ανέφερε ο Γ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, καθώς όταν βάζουμε στόχους, τους πετυχαίνουμε».

Στόχος είναι -είπε- να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ρίζες του προβλήματος με σταθερά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, να σταματήσει το πελατειακό κράτος, η κακοδιοίκηση, τα κακώς κείμενα, η πελατειακή πολιτική που έχουν οδηγήσει τελικά σε εμπέδωση της αδικίας και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας σύγχρονο με βάση τη μείωση της γραφειοκρατίας.

«Η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά. Δεν είμαστε τεμπέληδες και ανίκανοι και παρά τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα, θα αφήσουμε μια και καλή το κακό πίσω μας».

Αντιπολίτευση: έρχονται νέα μέτρα

Σχολιάζοντας την ομιλία Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «είναι καλά τα ωραία λόγια, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, τα λουκέτα, το στέγνωμα της αγοράς και την οικονομική ασφυξία».

Σε ό,τι αφορά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν μισθοί και συντάξεις,ο κ. Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε μήπως αυτές οι διαβεβαιώσεις ισχύουν μέχρι τις εκλογές, «γιατί όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι ετοιμάζονται και άλλα επώδυνα μέτρα».

Για βάναυση προσβολή της νοημοσύνης του λαού μιλά το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «η κυβέρνηση πυροβολεί τα δικαιώματα και τη συνείδηση του λαού, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη του και γι’ αυτό πρέπει να δεχτεί και αυτή και τα άλλα κόμματα της ΕΕ ένα ισχυρό χαστούκι στις εκλογές. Με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ο λαός πρέπει να πει ένα ηχηρό όχι και στα μέτρα που έχουν λάβει και στα νέα χειρότερα, που έχουν ήδη αποφασίσει να φέρουν μετά τις εκλογές».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παν.Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόνο ως κακόγουστο προεκλογικό ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η φράση του κ. Γ.Παπανδρέου ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους.»

»Την τελευταία φορά που έδωσε -πριν τις εκλογές του 2009- μια ανάλογη διαβεβαίωση ο Γ.Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακολούθησε μετεκλογική θύελλα λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων. Η ιστορία, δυστυχώς, πάει να επαναληφθεί ως ακόμα χειρότερη τραγωδία!»

Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Με ευχολόγια δεν λύνονται προβλήματα. Η κυβέρνηση αδυνατεί να έχει αυτόνομη πολιτική. Επιβάλλεται η οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας