Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και πιο «ευέλικτη» νομοθεσία στον όμιλο του ΟΤΕ ζήτησε, την Τρίτη, μιλώντας στο 12ο συνέδριο του ΙnfoCom, το στέλεχος της Deutsche Τelekom για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, Γκουίντο Κέρκοφ.

Ο κ. Κέρκοφ αποκάλυψε ότι η μητρική εταιρεία αναγκάστηκε να διαγράψει 900 εκατ. ευρώ από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στον ΟΤΕ, δηλαδή το 1/3 των κεφαλαίων της. 

«Αυτά είναι χρήματα που δεν θα τα ανακτήσουμε ποτέ», σημείωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση της ΕΕΤΤ σε τομείς με έντονο ανταγωνισμό, όπως στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, κάτι που ισχύει και στην ΕΕ.

Επίσης, παρουσίασε το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου ως το 2020 περίπου το 50% των νοικοκυριών θα έχει συνδεθεί σε δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι, FΤΤΗ, το 30% σε VDSL και θα έχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες κάτω από 50 Μbps τα υπόλοιπα νοικοκυριά.

Απ’ αυτές τις επενδύσεις το γερμανικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί με επιπλέον 171 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 20% στην κατασκευή δικτυακών υποδομών και το 80% σε άλλους τομείς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λ Κανέλλος προανήγγειλε ουσιαστικά ότι το δίκτυο νέας γενιάς του ΟΤΕ θα πρέπει να υπόκειται στον έλεγχο της ίδιας της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, προκαλώντας την αντίδραση του στελέχους της Deutsche Τelekom.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βραβεύτηκε ως μάνατζερ της χρονιάς ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μ.Τσαμάζ , ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του ομίλου του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το πρόσωπο που πρότειναν οι Γερμανοί της Deutsche Τelekom στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση και έγινε αποδεκτό, μετά την απόφαση του Π.Βουρλούμη να αποχωρήσει από τη θέση του.

Το θέμα φαίνεται ότι έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με τον κ. Κέρκοφ.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: αν δεν σας αρέσει αποχωρήστε

«Η Deutsche Telecom αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασε, γνωρίζοντας ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις, ποιοι ήταν οι νόμοι της χώρας και ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούν να έρχονται τώρα μετά από ένα χρόνο και να λένε: εμείς θέλουμε να είναι οι εργαζόμενοι και λιγότεροι και με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και με λιγότερους μισθούς», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την οποία απαντά στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Deutsche Telecom κ. Γκουίντο Κέρκοφ.

Μάλιστα η Ομοσπονδία συνιστά στους υπευθύνους της DT, «εάν η επένδυση αυτή δεν τους βγαίνει, ας αποχωρήσουν και να αφήσουν τον ΟΤΕ στους Έλληνες, όπως και στον παρελθόν, να τον επεκτείνουν ακόμα περισσότερο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας