
Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματίων
Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματίων, που έγινε την Τρίτη, κατά την οποία ο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,17 δισ. ευρώ. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,98%.
Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων, διάρκειας 13 εβδομάδων, που έγινε την Τρίτη, κατά την οποία ο ΟΔΔΗΧ άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,17 δισ. ευρώ.
Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, στις 21 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,98%.
Στις 22 Ιουλίου, είχε εκτιναχθεί στο 4,05%.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα υψηλό, όπως δείχνει το γεγονός ότι η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 5,19 φορές. Στην προηγούμενη δημοπρασία ο συντελεστής κάλυψης είχε διαμορφωθεί στο 6,25.
Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχθηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ.
Το αρχικό δημοπρατούμενο ποσό ήταν 900 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π.Χριστοδούλου, πάνω από το 50% της έκδοσης απορροφήθηκε από τους ξένους επενδυτές, παρά το γεγονός ότι το ποσό ήταν τριπλάσιο από τη δημοπρασία της 21ης Σεπτεμβρίου.
Διαπραγματευτές ομολόγων ανέμεναν απόδοση μεταξύ 3,80% – 3,90%.
«Το επιτόκιο ήταν χαμηλότερο από την προηγούμενη δημοπρασία, αλλά μέσα στο εύρος των
εκτιμήσεων», σχολίασε στο Reuters trader μεγάλης ελληνικής τράπεζας που ζήτησε ανωνυμία. «Υπάρχει βελτίωση γενικότερα για τα ελληνικά ομόλογα και αυτό βοηθά», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πιο σαδιστική σκηνή της ταινίας «Τα Πουλιά»: Το ψέμα που είπαν στην Τίπι Χέντρεν
- Τέμπη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή δήλωσαν οικογένειες τριών ακόμα θυμάτων
- Μελόνι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας γραφειοκρατικός γίγαντας»
- «Αυτή είναι η πρόταση του Ολυμπιακού στον Πίτερς»
- Κραυγή αγωνίας του Δημάρχου Αγράφων για κατεστραμμένο δρόμο
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζέικ Χέινς

