Νέες βαθμολογίες βάζει ο Θ.Πάγκαλος στην πρόοδο του Μνημονίου
Νέο βαθμολόγιο που θα αφορά στην πρόοδο του Μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα ετοιμάζει αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η πρώτη έκθεση με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την παρακολούθηση της εφαρμογής των όσων αναφέρονται στο Μνημόνιο θα δοθεί το επόμενο διάστημα στη δημοσιότητα.
Νέο βαθμολόγιο που αυτή τη φορά θα αφορά την πρόοδο του Μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα ετοιμάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Η πρώτη έκθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου µε τα αποτελέσµατα που προκύπτουν από την παρακολούθηση της εφαρµογής των όσων αναφέρονται στο Μνηµόνιο θα δοθεί το επόµενο διάστηµα στη δηµοσιότητα, ενώ σύµφωνα µε πληροφορίες σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται ανάλογες εκθέσεις για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για τις περιπτώσεις παραβιάσεων της κοινοτικής νοµοθεσίας, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Στο µεταξύ, η αντιπροεδρία της κυβέρνησης έδωσε στη δηµοσιότητα την τελευταία δεκαπενθήµερη έκθεση µε την πρόοδο των υπουργείων στην υλοποίηση του Προγράµµατος Σταθερότητας (ΠΣΑ) από την οποία προκύπτει ότι η ανάπτυξη αποτελεί τη µεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης.
Αυτή τη φορά οκτώ δράσεις έχουν «χτυπήσει» κόκκινο, δηλαδή έχουν καθυστερήσει, 84 έχουν ολοκληρωθεί και άλλες 21 δεν έχουν ακόµη αρχίσει. Ειδικότερα, στο κόκκινο βρίσκονται τρεις δράσεις του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, δύο του υπουργείου Οικονοµικών, άλλες δύο του υπουργείου Εργασίας και µία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από το υπουργείο του κ.Χρυσοχοΐδη έχει καθυστερήσει η σύσταση αντιµονοπωλιακής Διεύθυνσης στη Γενική Γραµµατεία Εµπορίου και το σχέδιο νόµου θα παραδοθεί για έγκριση µέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Επίσης δεν έχει προχωρήσει η δηµιουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταµείου.
Η σχετική νοµοθετική ρύθµιση είναι υπό επεξεργασία και αφορά την παροχή ρευστότητας απευθείας στους κλάδους της πραγµατικής οικονοµίας µέσω ανακυκλούµενων συγχρηµατοδοτήσεων από πόρους ΕΣΠΑ και τραπεζικές πιστώσεις και συνδυάζεται µε τη διαχείριση του ΤΕΜΠΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442