
Στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη διαδρομή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Το νομοσχέδιο για τη διαδρομή- εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με το νομοσχέδιο καθορίζεται το καθεστώς περιορισμών κυριότητας που πρέπει να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός. Επιπλέον, το νομοσχέδιο καθορίζει το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των απαραίτητων εκτάσεων και το καθεστώς των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των εκτάσεων.
Το νομοσχέδιο για τη διαδρομή- εγκατάσταση του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη συζητήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Για να γίνει δυνατή η κατασκευή του αγωγού, μετά την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ των Ρωσία, Βουλγαρίας και Ελλάδας απαιτείται η θέσπιση ενός ειδικού νομικού πλαισίου με το οποίο θα διευκολυνθεί η εγκατάστασή του.
Με το νομοσχέδιο καθορίζεται το καθεστώς περιορισμών κυριότητας που πρέπει να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός.
Επιπλέον, το νομοσχέδιο καθορίζει το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των απαραίτητων εκτάσεων και το καθεστώς των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των εκτάσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αργεντινή: Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη νότια Αμερική – Ένας θεατής έχασε τη ζωή του, διεκόπη ο αγώνας
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον κάνει το 1-0 από λάθος του Γεντβάι (vid)
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Γαλλία: Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στο Παρίσι
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
