
Προειδοποιήση για απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος στη Γαλλία έστειλε η Σαουδική Αραβία
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν προ ημερών τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και «κυρίως στη Γαλλία» που προέρχεται από την οργάνωση AQPA, την Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, αποκάλυψε Γάλλος υπουργός.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησαν προ ημερών τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και «κυρίως στη Γαλλία» που προέρχεται από την οργάνωση AQPA, την Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, αποκάλυψε Γάλλος υπουργός.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ, «πριν από μερικές ώρες ή μόλις μερικές ημέρες», οι Ευρωπαίοι έλαβαν ένα νέο μήνυμα των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών που μας ανέφερε ότι η Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο αναμφίβολα είναι ενεργή ή σκοπεύει να ενεργοποιηθεί».
Ο Ορτεφέ διευκρίνισε ότι η απειλή αφορούσε «την ευρωπαϊκή ήπειρο και κυρίως τη Γαλλία».
«Η απειλή είναι πραγματική και η επαγρύπνησή μας παραμένει εξαιρετικά αυξημένη», πρόσθεσε ο υπουργός που διευκρίνισε ότι το σχέδιο ασφαλείας Vigipirate συνεχίζει να έχει τους δείκτες στο κόκκινο, το τελευταίο επίπεδο πριν οι δείκτες γίνουν κατακόκκινοι που σημαίνει κίνδυνος άμεσης τρομοκρατικής επίθεσης.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές έκαναν λόγο για πραγματική απειλή μέσα στη χώρα και κάλεσαν σε αυξημένη επαγρύπνηση ενώ οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη για «εν δυνάμει κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων» κυρίως στο Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιατί αυξάνονται τα προβλήματα συμπεριφοράς στους σκύλους που ζουν στην πόλη;
- Ο CEO της Euroleague θα συζητήσει με 8 ομάδες για νέο συμβόλαιο
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442