
Συμφωνούν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατροφαρμακευτικού κόσμου
Θετικές εκτιμήσεις επιφύλαξαν για το νομοσχέδιο που καθιερώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Θετικές εκτιμήσεις επιφύλαξαν για το νομοσχέδιο που καθιερώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αναστάσιος Βασιάδης έκανε λόγο για «θετικό βήμα που δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε», προτείνοντας περαιτέρω, τη γενικότερη ηλεκτρονική οργάνωση των ιατρικών φακέλων.
«Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί μια κοινωνική απαίτηση, μια υποχρέωση της πολιτείας που δεν θα πρέπει να περιορίζεται μονάχα σε οικονομικά κριτήρια, ή κριτήρια καταστολής κάποιων κακών φαινομένων» συμπλήρωσε.
Ο Κωνσταντίνος Λιβαδάς, εκ μέρους της ομοσπονδίας των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, εξέφρασε την πεποίθηση πως «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από την εφαρμογή της, θα πρέπει να έχουν αποκλειστικό σκοπό, την, με καλύτερους και σύγχρονους όρους, περίθαλψη των πολιτών και όχι το κόστος».
Ο κ. Λιβαδάς επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, όπως επίσης και «να γίνει απελευθέρωση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, από την υποχρεωτική συνταγογράφηση των ταμείων τους».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να ελεγχθεί η υπερπροσφορά φαρμάκων, προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διατύπωσε τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο, θεωρώντας πως το νέο σύστημα «εξυγιαίνει το χώρο, τον εκσυγχρονίζει και τον βοηθάει σε ένα καλύτερο μέλλον».
Πάντως, εξέφρασε και ορισμένες επιφυλάξεις τεχνικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας π.χ. ότι «σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στο Διαδίκτυο και είναι δύσκολη η διασύνδεση των ιατρείων, των φαρμακείων και των ταμείων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Είχαν χιούμορ οι Αρχαίοι συγγραφείς;» – Διεθνές συνέδριο στην Καρδαμύλη για τα κωμικά στοιχεία στην κλασική ιστοριογραφία
- ΚΚΕ: «Όχι στις fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος»
- Ομπάμα: Μουσείο αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ πρόκειται να εγκαινιασθεί στις 19 Ιουνίου στο Σικάγο
- Ιταλία: Υπόγειο καταφύγιο με σήραγγες και διαδρομή διαφυγής ξετρύπωσαν οι Καραμπινιέρι στην Καλαβρία
- Tα 6 μέτρα είναι η συνήθεια που έχει γίνει λατρεία για τον Εμμανουήλ Καραλή
- «Μια νύχτα μόνο»: Γάμος, αδιέξοδο και σοκ στο αποψινό επεισόδιο της δραματικής σειράς του MEGA
