«Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ» του Βρετανού συγγραφέα D.H. Lawrence, θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Ορφέας» από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά. «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ» του Βρετανού συγγραφέα D.H. Lawrence, θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Ορφέας» από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά. Πρόκειται […]
«Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ» του Βρετανού συγγραφέα D.H. Lawrence, θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Ορφέας» από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά.
«Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ» του Βρετανού συγγραφέα D.H. Lawrence, θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Ορφέας» από την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά.
Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά του πολύκροτου βιβλίου του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα D.H. Lawrence, ενός από τα πιο γνωστά και σκανδαλώδη μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το οποίο σόκαρε με την τολμηρότητα των ερωτικών σκηνών του και χρειάστηκε να περάσουν τριάντα χρόνια για να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορία του.
«Δεν πρόκειται να δημοσιευτεί ποτέ, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμιά περικοπή!» είχε πει ο ίδιος ο συγγραφέας, διατηρώντας –προκλητικά για την εποχή του κι έντονα αισθησιακά ακόμη και για σήμερα – κάθε λέξη, κάθε ερωτική και σεξουαλική περιγραφή που έμειναν μνημειώδεις στο παγκόσμιο λογοτεχνικό στερέωμα.
Λίγα λόγια για το έργο Το έργο αυτό, που αποτελεί ύμνο της ελευθερίας του φυσικού και ψυχικού έρωτα, αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία της Κωνστάνς Τσάτερλυ, μιας όμορφης κι αισθησιακής γυναίκας με τίτλο ευγενείας, η οποία ασφυκτιώντας, βαθειά δυστυχισμένη μέσα στον ψυχρό γάμο της με τον λόρδο Κλίφφορντ Τσάτερλυ, έναν άντρα παράλυτο και ανίκανο μετά από τραυματισμό στον Πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και απελπισμένη μπροστά στο ενδεχόμενο να στερηθεί την μητρότητα, θα βρει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα. Διχασμένη λοιπόν ανάμεσα στην αφοσίωση για τον σύζυγό της και τις ερωτικές επιθυμίες της, θα παραδοθεί στην δίνη
μιας παθιασμένης σχέσης με τον γοητευτικό δασοφύλακα Όλιβερ Μέλορς, αναζητώντας την σωματική και ψυχική ικανοποίηση και αδιαφορώντας για το κοινωνικό σκάνδαλο που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει.
«Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλυ» αποτελεί το βιβλίο-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής όπου οι κοινωνικές δομές αναδιαρθρώνονταν και τα πουριτανικά ήθη υφίσταντο ισχυρό κλυδωνισμό. Με το μυθιστόρημα αυτό, η λέξη «αιδώς» πήρε άλλη σημασία –«πέθανε η ντροπή», όπως λέει ο συγγραφέας – και ο έρωτας απέκτησε άλλη μορφή κι έγινε ταυτόσημος με την ελευθερία και την ζωή.
Συντελεστές: Θεατρική προσαρμογή-απόδοση: Χάρης Βορκάς Σκηνικά: David Negrin Ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μαλέσκου Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντέκω Μουσική επιμέλεια: Χάρης Βορκάς
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας