
Οι αυξήσεις μηδενίζουν τις εκπτώσεις από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με αρκετές οικογένειες, που τυπικά είναι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά επειδή τυγχάνουν ενοικιαστές σπιτιών με τον λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να κερδίσουν την έκπτωση 10%-20% από τα σημερινά επίπεδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους ως 13,7%.
Κοινωνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε με αρκετές οικογένειες, που τυπικά είναι δικαιούχοι κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά επειδή τυγχάνουν ενοικιαστές σπιτιών με τον λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη, δεν μπορούν να κερδίσουν την έκπτωση 10%-20% από τα σημερινά επίπεδα και θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξήσεις στον λογαριασμό τους ως 13,7%.
Το πρόβλημα, εκτός από διαδικαστικό, συνεπάγεται έξοδα 150 ευρώ για αλλαγή του λογαριασμού.
Αν κατά τη διαδικασία αλλαγής δικαιούχου διαπιστωθεί ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που ηλεκτρολόγος επιθεώρησε το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού τους, πρέπει βάσει του νόμου να το επιθεωρήσει ξανά ηλεκτρολόγος και να τους δώσει το απαραίτητο δικαιολογητικό, που σημαίνει επιπλέον 200-400 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από το κοινωνικό τιμολόγιο οι δικαιούχοι θα ωφεληθούν περί τα 100 ευρώ τον χρόνο, άρα για όσους αλλάξουν λογαριασμό είναι δώρον άδωρον.
Με τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, όπως αναφέρει Το Βήμα, ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Κ.Μαθιουδάκης, θα εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δεν θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει άμεσα το σχετικό δικαιολογητικό, αλλά θα μπορεί να το κάνει έπειτα από κάποιο διάστημα, πιθανόν μια διετία.
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της ΔΕΗ, με το σκεπτικό ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα, έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες της να δέχονται αιτήσεις για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, έστω και αν έχει γίνει αλλαγή δικαιούχου χωρίς αυτός να έχει στα χέρια του έγγραφο ηλεκτρολόγου που να αποδεικνύει ότι το ηλεκτρικό σχέδιο του διαμερίσματός του είναι ασφαλές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ο μεγάλος εκμαυλιστής που εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή στη διαφθορά
- Το σπουδαίο μήνυμα του Μέσι: «Ό,τι κι αν συμβεί στον τελικό, η ομάδα αυτή έχει γράψει ιστορία»
- Φταίει το Taxi Driver που έχουμε σήμερα να κάνουμε με κάτι τύπους σαν τον Άντριου Τέιτ;
- «Το ασθενοφόρο έκανε τούμπες»: Πώς συνέβη το δυστύχημα με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στα Χανιά
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος για επίθεση εναντίον 41χρονου με εξάρτημα ψαρέματος
- Συγκινήθηκε στο «αντίο» του ο Ντεσάν: «Δύο, τρία μηνύματα με έκαναν να κλάψω – Θα μου λείψει η Εθνική» (vid)

