
Χάλκινο για τη Σερβία με 17 μπλοκ και… τρομερό Ιβάν Μίλκοβιτς
Το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντοβόλεϊ κατέκτησε η ομάδα βόλεϊ της Σερβίας, επικρατώντας 3-1 της Ιταλίας στον μικρό τελικό του θεσμού. Οι Πλάβι έστησαν... τείχη στους οικοδεσπότες Ιταλούς, και χάρη στα 17 μπλοκ τους, την εκτελεστική δεινότητα του... τρομερού Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά και τα λάθη των αντιπάλων τους, ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας την ομάδα του Αντρέα Αναστάζι, αλλά και τους φίλους της ομάδας... παραπονεμένους.
Χάλκινη Πρωταθλήτρια Κόσμου στέφθηκε η ομάδα βόλεϊ της Σερβίας, επικρατώντας 3-1 της Ιταλίας στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Οι Πλάβι έστησαν… τείχη στους οικοδεσπότες Ιταλούς, και χάρη στα 17 μπλοκ τους, την εκτελεστική δεινότητα του… τρομερού Ιβάν Μίλκοβιτς, αλλά και τα λάθη των αντιπάλων τους, ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας την ομάδα του Αντρέα Αναστάζι, αλλά και τους φίλους της ομάδας… παραπονεμένους.
Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης οι παίκτες του Ιγκορ Κολάκοβιτς επιβεβαίωναν την εμπειρία τους, αλλά και το οργανωμένο παιχνίδι τους, τη στιγμή που οι Ιταλοί… βραχυκύκλωναν στα κρίσιμα σημεία, προχωρώντας από το ένα λάθος στο άλλο.
Παρά τις προσπάθειες των Αλεσάντρο Φέι και Σιμόνε Παρόντι, η Σκουάντρα Ατζούρα δεν κατάφερε με εξαίρεση το τρίτο σετ, να απειλήσει ιδιαίτερα τους Πλάβι, οι οποίοι έδειχναν να κάνουν περίπατο στον μικρό τελικό.
Με τον Νίκολα Γκρίμπιτς να μοιράζει, τους Μίλκοβιτς και Στάνκοβιτς να εκτελούν και τον Μάρκο Ποντρασκάνιν να… ορθώνει τείχη, οι Σέρβοι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα, φτάνοντας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Όπως και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 απέναντι στη Ρωσία, έτσι και τώρα, ο πρώην διαγώνιος του Ολυμπιακού ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη, με δικό του πόντο, γράφοντας το τελικό 25-19.
Τα σετ: 25-21, 25-20, 26-28, 25-19.
Σερβία: Koβάσεβιτς 8, Γιάνιτς 1, Τέρζιτς, Στάνκοβιτς 11, Γκρμπιτς 2, Νίκιτς 8, Μίλκοβιτς 23, Πέτροβιτς, Ποντρασκάνιν 15- Λίμπερο: Ρόσιτς.
Ιταλία: Μαστράντζελο 7, Παρόντι 18, Βερμίλιο 1, Λάσκο 4, Τράβιτσα, Σαβάνι 7, Φέι 12, Μπιραρέλι 4, Σάλα 3, Ζαΐτσεφ 8- Λίμπερο: Μάρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Δουδωνής: Ήρθε η ώρα να θεσπίσουμε στο Σύνταγμα την υποχρέωση για προστασία από την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες
- Απάντηση Τσίπρα στον Ράμα με αιχμές – «Μην μπερδεύουμε το πατριωτικό καθήκον με τον εθνικισμό»
- UEFA για Οικονόμου: «Οι σκέψεις μας σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν»
- O Τραμπ μίλησε με Νετανιάχου και Χεζμπολάχ και ισχυρίζεται πως πήρε διαβεβαιώσεις για κατάπαυση του πυρός
- Στο μικροσκόπιο των αλβανικών αρχών το τουριστικό project του Κούσνερ στην Αλβανία
- Μάριος Οικονόμου: Εντολή από τις Αρχές για νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του

