Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ
Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δηλώσεις Γιούνκερ ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν πως η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα, με το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΝ να στρέφουν τα βέλη τους τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταλογίζοντάς τους ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας εξαιτίας των πολιτικών τους, αλλά και κατά της ΕΕ που τη χαρακτηρίζουν «συνυπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας».
Τον Ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δηλώσεις Γιούνκερ ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν πως η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα, με το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΝ να στρέφουν τα βέλη τους τόσο κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταλογίζοντάς τους ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας εξαιτίας των πολιτικών τους, αλλά και κατά της ΕΕ που τη χαρακτηρίζουν «συνυπεύθυνη για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας».
Οι επικεφαλής της ΕΕ και του ΔΝΤ λένε μισή αλήθεια και μεγάλα ψέματα, εκτιμά το ΚΚΕ.
«Κρύβουν ότι η πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που οδήγησε σε λεηλασία της χώρας από το μεγάλο κεφάλαιο είχε τη στήριξη και την καθοδήγηση της ΕΕ και ότι η κρίση έπληξε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ότι τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου τα είχαν αποφασισμένα και ότι οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν χρόνια πριν δεν γλίτωσαν την κρίση ενώ η θέση των εργαζομένων επιδεινώθηκε δραματικά», τονίζει το ΚΚΕ.
«Αν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς» σχολιάζει ο ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «οι συνυπεύθυνοι για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας ευρωπαίοι φίλοι μας οι οποίοι μας υπερδάνειζαν, παρ’ ότι ήξεραν την οικτρά μας οικονομική κατάσταση, προκειμένου να αγοράζουμε προϊόντα τους, συνήθως οπλικά συστήματα, τώρα δήθεν μας βοηθούν με επιτόκιο 5%».
Ο ΣΥΝ, με τη σειρά του στρέφει τα βέλη του κατά του Γ.Παπανδρέου και του Κ.Καραμανλή, τονίζοντας ότι «όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε».
«Ο κ. Καραμανλής παρουσίαζε μικρότερο έλλειμμα και έπαιζε με τα νούμερα. Ο κ.Παπανδρέου έκανε τον ανήξερο για να στηρίξει έτσι την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ενώ η Γερμανία και η Γαλλία βολεύονταν αφού κέρδιζαν διπλά, τόσο από την προώθηση των εξαγωγών τους όσο και από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού προς τη χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάνος Σκουρέλης εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ.
Τονίζει ακόμη ότι «οι στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου είναι γνωστές και βαρύνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ που το υπηρέτησαν επί δεκαετίες. Αυτό που όμως σκόπιμα αποκρύπτεται, τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους μας όσο και από τον νυν και τον πρώην πρωθυπουργό, είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού και συνδέεται άμεσα με την κρίση του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου που έχει κλείσει τον κύκλο του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μυστικό για μακροζωία «κρύβεται» στους γλουτούς;
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
- Ευρώπη: Σκέψεις να ανοίξουν οι κάνουλες των αποθεμάτων καυσίμων – Το πλάνο της ΕΕ και ο κομβικός Ιούνιος
- Συνταγή: Σπανακοπιτάκια με σαλάτα ντομάτας
- Airbus: Παραγγελία – μαμούθ 19 δισ. δολαρίων από την AirAsia
- «Σε ισχύ η κατάπαυση πυρός», λέει ο Τραμπ μετά τα εκατέρωθεν πλήγματα ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Διατροφή: Τα πέντε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε (όσο μεγαλώνουμε)
- Αφρικανική σκόνη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και… καταιγίδες σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442