
Καθολική άρση του φορολογικού απορρήτου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών
Να ζητήσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση βασικών στοιχείων της δήλωσης του κάθε φορολογουμένου μέσω του Διαδικτύου προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου όπως προκύπτει από την εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου. Σύμφωνα με την πρόταση, σε
όλους τους φορολογουμένους που θα πιστοποιηθούν στο σύστημα Τaxis θα
δοθεί το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των άλλων
φορολογουμένων.
Να ζητήσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση βασικών στοιχείων της δήλωσης του κάθε φορολογουμένου μέσω του Διαδικτύου προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου όπως προκύπτει από την εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου.
Σύμφωνα με την πρόταση, σε όλους τους φορολογουμένους που θα πιστοποιηθούν στο σύστημα Τaxis θα δοθεί το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των άλλων φορολογουμένων. Βέβαια η πρόταση είναι πολύ πιθανό να προσκρούσει στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ήδη στον φορολογικό νόμο έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα δημοσιοποίησης φορολογικών στοιχείων και καταλόγου φορολογουμένων που θα συντάσσεται κάθε χρόνο από κάθε ΔΟΥ μόνο για χρήση όσων έχουν έννομο συμφέρον (δικηγόροι, τράπεζες, ανακριτικές αρχές κ.ά.).
Η λίστα που θα συντάσσεται γι΄ αυτόν τον σκοπό θα περιέχει:
α) Το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία μιας επιχείρησης.
β) Τον τίτλο και τα στοιχεία των φορολογουμένων.
γ) Το καθαρό εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.
δ) Το συνολικό καθαρό εισόδημα που υπόκειται σε φορολογία και ε) Τον φόρο που αναλογεί σε αυτό.
Τώρα το υπουργείο επιδιώκει ο κατάλογος να δημοσιοποιείται στο Διαδίκτυο, ωστόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ήδη εκδώσει απόφαση , η οποία απαγορεύει την δημοσιοποίηση. Η απόφαση αφορά στο «πόθεν έσχες των βουλευτών», για το οποίο η Αρχή γνωμοδότησε πως απαγορεύεται η δημοσιοποίηση του στον ιστότοπο της Βουλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας Πέτρο θα μηνύσει αυτόν του Εκουαδόρ Νομπόα για συκοφαντική δυσφήμιση
- Εκλογές Βουλγαρία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Ρούμεν Ράντεφ
- Δύο αμερικανοί «εκπαιδευτές» και δύο μεξικανοί νεκροί μετά από επιχείρηση εναντίον των καρτέλ
- Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
- Το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας στην επαρχία Κουνέιτρα
- Αυστρία: Ποντικοφάρμακο βρέθηκε σε βάζο βρεφικής τροφής – Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις τροφές της


