
Το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιούν τα νομίσματα ως «πολιτικό όπλο»
Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να μην χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως «όπλο» εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.
Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, να μην χρησιμοποιήσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως «όπλο» εν μέσω της δύσκολης παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας.
«Υπάρχει ξεκάθαρα η ιδέα, που αρχίζει να κυκλοφορεί, ότι τα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως πολιτικό όπλο», δήλωσε ο Στρος-Καν, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times.
«Μεταφρασμένη σε πράξη, μια τέτοια ιδέα θα συνιστούσε πολύ σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια ανάκαμψη […] Κάθε τέτοια προσέγγιση θα έχει αρνητικές και πολύ επιζήμιες μακροπρόθεσμες συνέπειες» σημείωσε.
Μετά τις δηλώσεις του Βραζιλιάνου υπουργού Οικονομικών, Γκουίντου Μαντέγκα, για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει «νομισματικός πόλεμος», ο επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι «βλέπουμε δημοσιεύματα, κατά τα οποία, ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες που οι οικονομίες τους αντιμετωπίζουν μεγάλες εισροές
κεφαλαίων λένε ότι ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσουν τα νομίσματά τους για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα, ειδικά από εμπορικής πλευράς. Δε νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή λύση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Ζόραν Μαμντάνι για τον ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη – «Είναι εγκληματίας πολέμου», λέει
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
- Μεθυσμένος σκόρπισε τον τρόμο στον Κολωνό – Χτύπησε άνδρα με φαλτσέτα και τραυμάτισε 26χρονο σε τροχαίο
- Πώς θα προστατευτούν οι καταθέσεις από τις κατασχέσεις
- Μπαχρέιν και Κουβέιτ: Τι άλλαξε και έγιναν αγαπημένοι στόχοι του Ιράν;
- Η αληθινή ιστορία πίσω από τον «Λύκο της Wall Street»




