
Τη Δευτέρα παρουσιάζει η ΑΔΕΔΥ τις θέσεις της για το ενιαίο μισθολόγιο
Ζητώντας το νέο πλαίσιο να μην γίνει «όχημα παγίωσης της λιτότητας» η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει τη Δευτέρα τις θέσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ έχει καλέσει σε απεργία για την Πέμπτη. Σε ειδικά μισθολόγια κατά κλάδο και κατάργηση των ειδικών επιδομάτων πλην οικογενειακού και θέσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μαζί με τη μετατροπή του κινήτρου απόδοσης σε πριμ παραγωγικότητας.
Ζητώντας το νέο πλαίσιο να μην γίνει «όχημα παγίωσης της λιτότητας» η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει τη Δευτέρα τις θέσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ έχει καλέσει σε απεργία για την Πέμπτη.
Η ΑΔΕΔΥ εμφανίζεται αρνητική στην υιοθέτηση κλαδικών μισθολογίων και ζητά ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, αναβάθμιση των αποδοχών και νέα βάση εκκίνησης για τους εισαγωγικούς μισθούς.
Οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων, αναφέρει η Ένωση, έχουν μειωθεί κατά 25% μετά τις περικοπές που προβλέπονταν από το μνημόνιο.
Επιδίωξη της κυβέρνησης με το νέο ενιαίο μισθολόγιο είναι μέσα από το νέο σύστημα αμοιβών να περιοριστεί η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που αποτελεί το 32%, των πρωτογενών δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ειδικά μισθολόγια κατά κλάδο και κατάργηση των ειδικών επιδομάτων πλην οικογενειακού και θέσης.
Παράλληλα, εξετάζεται το κίνητρο απόδοσης να αποδίδεται ως πριμ παραγωγικότητας ενώ στοχεύει το νέο πλαίσιο να τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο
- Σοκαριστική απόφαση Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές
- Άρης: Έρχεται την Κυριακή (19/7) και ολοκληρώνει τη μεταγραφή του ο Ντέλε-Μπασίρου
- Αρβανίτης για Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση της συγκάλυψης πανηγυρίζει για το Κράτος Δικαίου μετά την έκθεση της ΕΕ


