
Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού το Νοέμβριο οι αποφάσεις για το ΦΠΑ
Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού το Νοέμβριο θα αποτυπώνονται οι αποφάσεις για το ΦΠΑ, την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκλείει εκ νέου μαζική μετάταξη προϊόντων στους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξέφρασε επίσης την πρόθεση μείωσης του ΦΠΑ από το 11% σε 6% σε κάποια βασικά αγαθά.
Στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού το Νοέμβριο θα αποτυπώνονται οι αποφάσεις για το ΦΠΑ, την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποκλείει εκ νέου μαζική μετάταξη προϊόντων στους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές.
«Είπαμε ότι δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το ΦΠΑ σε τόσο μεγάλο μέρος των προϊόντων 10, 11, 12, μονάδες παραπάνω. Άρα, λοιπόν, αυτή τη στιγμή κρατάμε το στόχο που είναι ότι πρέπει να εξοικονομήσουμε 1 δισ. ευρώ έσοδα από μία παρόμοια κίνηση και κοιτάμε εναλλακτικές.
»Αυτή τη στιγμή, δεν έχουν αποτυπωθεί στο προσχέδιο οι τελικές αποφάσεις. Μπορώ να σας πω ότι κοιτάμε κάποιες εναλλακτικές μιας μικρής αύξησης του τύπου μία ή δύο μονάδες από το 11% και ταυτόχρονα μείωση ορισμένων προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, τα οποία θα μπορούν να πάνε στον υπερ-χαμηλό συντελεστή. Αυτό, όμως, θέλει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
»Θα κάνουμε και μια συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, γι’ αυτό δεν αποτυπώνεται, αυτή τη στιγμή, και στο τελικό σχέδιο του Νοεμβρίου θα αποτυπωθεί η τελική μας απόφαση» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «άθλο» τα αποτελέσματα της προσπάθειας για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2010, ειδικά όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος πάνω από 12 με 13 δισ. ευρώ. «Αρχίζουμε επιτέλους να έχουμε σοβαρά δημόσια οικονομικά και βάζουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο

