Νύχτα επεισοδίων στο Αμστερνταμ στη διάρκεια διαδήλωσης
Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον της απαγόρευσης κατάληψης άδειων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Άμστερνταμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άτομα.
Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εναντίον της απαγόρευσης κατάληψης άδειων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Άμστερνταμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άτομα.
Περίπου 200 διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες, προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε ένα όχημα. Η αστυνομία απάντησε ρίχνοντας δακρυγόνα.
Φωνάζοντας «η κατάληψη θα συνεχιστεί», οι διαδηλωτές πέταξαν τούβλα και μπουκάλια καθώς η έφιππη αστυνομία εξαπέλυε επίθεση. Λίγο μετά την επέμβαση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.
Η απαγόρευση των καταλήψεων φέρεται να επηρεάζει περίπου 1.500 ανθρώπους, ένας αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον της δεκαετίας του 1980, όταν το Άμστερνταμ στέγαζε περίπου 20.000 καταληψίες άδειων κτιρίων.
Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν την Παρασκευή, ενώ δύο αξιωματικοί και τρία άλογα της αστυνομίας τραυματίστηκαν, ανέφερε η αστυνομία.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε μία γυναίκα με το πρόσωπο γεμάτο αίματα να συλλαμβάνεται από αστυνομικούς.
Οι τοπικές αρχές του Άμστερνταμ έχουν σχέδια να «καθαρίσουν» περίπου 200 κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών