Δύο ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 6,6 και 7,2 βαθμών, έπληξαν στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (τοπική ώρα) την ανατολική Ινδονησία, κοντά στη νήσο Νέα Γουινέα.

Η Αμερικανική Γεωφυσική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 6,6 βαθμών ενώ ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε δεύτερη ισχυρότερη, μεγέθους 7,2 βαθμών.

Ο πρώτος σεισμός ήταν σε μικρό βάθος, περίπου 20 χιλιόμετρα. Αντίθετα, ο δεύτερος σημειώθηκε σε μικρή απόσταση και ήταν σε ακόμα μικρότερο βάθος, μόλις 15 χιλιόμετρα.

Οι Αρχές προειδοποίησαν για την πιθανότητα τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου αλλά ήραν το συναγερμό 90 λεπτά μετά τις σεισμικές δονήσεις καθώς ο κίνδυνος πέρασε.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Ωστόσο, η περιοχή που χτυπήθηκε είναι αραιοκατοικημένη και σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα μεγάλα αστικ΄’α κέντρα της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία είναι από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Στα ανοιχτά της Ινδονησίας είχε σημειωθεί ο καταστροφικότατος σεισμός και το τσουνάμι το Δεκέμβριο του 2004 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 200.000 άνθρωποι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ