
Εξάρθρωση κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική
Πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο κατηγορούνται ότι συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές στη Χαλκιδική.
Πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές στη Χαλκιδική.
Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, το κύκλωμα λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το παράνομο φορτίο εξαγόταν στη Γερμανία.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι σε εξέλιξη. Από την καταμέτρηση που διενεργούν τα στελέχη του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι η αξία των διαφυγόντων φόρων και δασμών, μέχρι αυτή τη στιγμή της έρευνας, ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ως μέλη του κυκλώματος φέρονται τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους τρεις αξιωματικοί, που υπηρετούν στη Χαλκιδική και ένας αστυφύλακας στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται ότι παρείχαν κάλυψη στη δράση των λαθρεμπόρων.
Οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο παρασκευαστήριο της Κασσάνδρας.
Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στο χώρο του παράνομου εργοστασίου, έχει βρεθεί πλήθος λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεγάλες ποσότητες καπνού και υλικών συσκευασίας και ο μηχανολογικός εξοπλισμός κατασκευής και τυποποίησης των πακέτων.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα στα σπίτια και διαμερίσματα των φερόμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν βρεθεί ένα περίστροφο, τρία πιστόλια και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- H άγνωστη μπουτίκ του Παρισιού που ψωνίζουν Τζάρβις Κόκερ και Άλεξ Τέρνερ – Ούτε διαφημίσεις, ούτε εκπτώσεις
- Γαλλία – Ελλάδα 66-65: Ήττα σε «νεκρό» χρόνο για την Εφήβων και τρίτη θέση στο Group A
- Πλαστικές σφαίρες στη Μαγιόρκα κατά διαδηλωτών – Οκτώ τραυματίες στην κινητοποίηση κατά του υπερτουρισμού
- Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΕΛΑΣ: Στο στόχαστρο ο Π. Μαρινάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Διαστρεβλώνει τη θέση μας»
- Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»
