Τον τομέα παγωτού της ΕΒΓΑ εξαγόρασε η Unilever
Την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των εμπορικών σημάτων παγωτού της ΕΒΓΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη η Unilever, χωρίς να αναφέρει το ποσό.
Την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των εμπορικών σημάτων παγωτού της ΕΒΓΑ, ανακοίνωσε την Τρίτη η Unilever, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο ποσό.
Η ελληνική εταιρεία, στα προϊόντα της οποίας συμπεριλαμβάνονται τα παγωτά Scandal και Variete, θα διατηρήσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης και θα παρασκευάζει τόσο τα παγωτά της ΕΒΓΑ όσο και κάποια παγωτά της Unilever, τα οποία θα διοχετεύονται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, περίπου 65 εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ θα μεταφερθούν στη Unilever.
Σύμφωνα με την Unilever, η συμφωνία θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της στην ελληνική αγορά παγωτού και θα αυξήσει τη διαθεσιμότητα των προϊόντων της στους πελάτες της, μέσω της επέκτασης του δικτύου διανομής και της ενισχυμένης καινοτομίας.
Στις επενδύσεις της Unilever στην Ελλάδα, την τελευταία τετραετία, συγκαταλέγονται η απόκτηση του 100% των μετοχών της ΕΛΑΪΣ, το 2006, η επέκταση της παραγωγικής βάσης της Unilever στο Ρέντη και η επικείμενη κατασκευή κέντρου διανομής και αποθήκευσης στο Σχηματάρι.
Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο τζίρος της ΕΒΓΑ στον τομέα του παγωτού διαμορφώθηκε το 2009 στα 32 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ελαϊς-Unilever Hellas, κ. Σπύρος Δεσύλλας, σχολίασε χαρακτηριστικά:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Unilever ενώνει δυνάμεις με την ΕΒΓΑ, την εταιρία που δημιούργησε την αγορά του επώνυμου παγωτού στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Unilever στην ελληνική αγορά και την αποφασιστικότητά της να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ευκαιρίες ανάπτυξης, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».
Ο κ. Κύρος Φιλίππου, αντιπρόεδρος της ΕΒΓΑ, δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και των δύο πλευρών, προσφέροντας συνέχεια στην πορεία του παγωτού, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Είμαι πεπεισμένος ότι η δυνατή κληρονομιά και η εμπειρία της ΕΒΓΑ θα συνεισφέρουν σημαντικά στη συνεχιζόμενη επιτυχία των παγωτών ΕΒΓΑ και Algida στη χώρα μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η SpaceX φέρεται να ετοιμάζει φορετή συσκευή AI
- Confessions II: Η Μαντόνα εξακολουθεί να ταράζει τα νερά – Αυτό το άλμπουμ έπρεπε να γίνει
- Δήμαρχος Ηρακλείου: Σημαντικές προκλήσεις το κυκλοφοριακό και η στάθμευση
- ΕΚΤ: Στο μικροσκόπιο τα αποθεματικά – Τι σημαίνει για τις ελληνικές τράπεζες
- Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Αλέξανδρος Τσομπανίδης (pic)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442