Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα
Με μικρό όγκο συναλλαγών και μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα. Χαμηλότερα και η Νέα Υόρκη, εν αναμονή νέων μακροοικονομικών στοιχείων αυτήν την εβδομάδα.
Με μικρό όγκο συναλλαγών και μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών τη Δευτέρα. Χαμηλότερα και η Νέα Υόρκη, εν αναμονή νέων μακροοικονομικών στοιχείων αυτήν την εβδομάδα.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές των φαρμακευτικών αφαίρεσαν τις περισσότερες μονάδες από τους δείκτες μετά το «κόψιμο» δύο σκευασμάτων της Actelion και της AstraZeneca σε κλινικές δοκιμές.
Αντίστροφα κινήθηκαν οι περισσότερες μετοχές εταιρειών στον κλάδο των τροφίμων, με πρώτη εκείνη της Unilever μετά την πρόταση εξαγοράς που έκανε στην Alberto Culver.
Στη Νέα Υόρκη, υποχώρηση σημείωσαν οι κυριότερες μετοχές χρηματοπιστωτικών (Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup).
Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει στραφεί ιδιαίτερα στην ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταβολή του βρετανικού και του αμερικανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο αλλά και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Η τιμή του χρυσού είχε αγγίξει νέο ρεκόρ τη Δευτέρα, περνώντας το φράγμα των 1.300 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ διαπραγματευόταν στη Νέα Υόρκη στα 1.296,70 δολάρια.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με υποχώρηση 0,3% και ο CAC40 στο Παρίσι με πτώση 0,4%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,45%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.812,04 μονάδες με πτώση 0,44% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,48%. Ο S&P500 έκλεισε με πτώση 0,57%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442