Παρέμβαση εισαγγελέα για τους αποκλεισμούς δρόμων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.
Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκαναν οδηγοί ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καταγγέλλοντας την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Πάντως την Πέμπτη ανοικτό παραμένει στο σύνολό του το οδικό δίκτυο της χώρας με μοναδική εξαίρεση τον δεκάλεπτο αποκλεισμό της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Βέροιας-Σκύδρας, όπου από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών δημοσίας χρήσης απέκλεισαν με τα οχήματά τους το δρόμο, στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί στη Νάουσα.
Στο μεταξύ, από τις 4.30 το απόγευμα, συνάδελφοί τους από την ανατολική Μακεδονία έχουν στήσει δύο μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Νέου Πετριτσίου Σερρών, στους κόμβους Σταυροχωρίου και Βαρδακίου.
Στα συγκεκριμένα σημεία οι αυτοκινητιστές επιτρέπουν τη διέλευση μόνο Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Μέχρι την Παρασκευή, οπότε έχει προγραμματιστεί η πανελλήνια Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου, οι μεταφορείς έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στους δρόμους.
Παρατεταγμένα σε 18 σημεία γύρω από την Αττική βρίσκονται περί τα 790 οχήματα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη.