Συνεχίζονται τα έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην Πάτρα
Την συνέχιση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή της Πάτρας προβλέπει η σχετική επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Την συνέχιση των έργων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ στην περιοχή της Πάτρας προβλέπει η σχετική επικαιροποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η απόφαση ήταν το αποτέλεσμα σύσκεψης στο γραφείο του υφυπουργού Ιω. Μανιάτη με τη συμμετοχή του νομάρχη Αχαΐας Δ.Κατσικόπουλου και εκπροσώπων της ΔΕΗ, αφού παρουσιάστηκαν από τον νομάρχη οι αιτιάσεις πολιτών και φορέων εκπροσώπησής τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι η πλήρης ανάπτυξη του βρόγχου 400 KV στην Πελοπόννησο, είναι ένα έργο εθνικής σημασίας ενώ αναφέρεται ότι η υλοποίησή του θα έχει θετικές επιδράσεις στην επαρκή και αδιάλειπτη τροφοδότηση της Πάτρας και της Πελοποννήσου, καθώς και στην ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του Νότιου Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας γενικότερα.
Το έργο είναι, επίσης, απαραίτητο για την αύξηση της διείσδυσης της αιολικής ενέργειας και την επίτευξη των στόχων 20-20-20 μέχρι το 2020 (μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 20% κάτω από τα επίπεδα του 1990, προέλευση του 20% της κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μείωση κατά 20% στη χρήση πρωτογενούς ενέργειας σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα επίπεδα μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Έως τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442