
Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά των δήμων ζητά η ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης
Τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με θέμα τα οικονομικά των δήμων της χώρας, ζητά με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης την Τρίτη, ζητώντας επίσης να σταματήσει η δημιουργία νέας γενιάς παρακρατηθέντων από την αυτοδιοίκηση πόρων, να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι για το 2010 και να υπογραφεί άμεσα η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Τονίζει τέλος ότι θα ξεκινήσει νέος δικαστικός αγώνας για τα παρακρατηθέντα, μετά το 2007.
Τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με θέμα τα οικονομικά των δήμων της χώρας, ζητά με απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης την Τρίτη, ζητώντας επίσης να σταματήσει η δημιουργία νέας γενιάς παρακρατηθέντων από την αυτοδιοίκηση πόρων, να αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι για το 2010 και να υπογραφεί άμεσα η προβλεπόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Τονίζει τέλος ότι θα ξεκινήσει νέος δικαστικός αγώνας για τα παρακρατηθέντα, μετά το 2007.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτήρισε τραγική τη σημερινή οικονομική κατάσταση των δήμων και προέβλεψε νέα επιδείνωση. Όπως ανέφερε, οι δήμοι έλαβαν 3,08 δισ. ευρώ το 2009 και φέτος 1,6 δισ., ενώ για το 2011 προβλέπεται μείωση των κονδυλίων κατά 500 εκατομμύρια ευρώ, το 2012 κατά 1 δισ. και το 2013 κατά 1,5 δισ ευρώ.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της απόδοσης πόρων προς τους δήμους από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών. Ο Β.Παπαγεωργόπουλος σημείωσε πως, ενώ ο Οργανισμός έχει στα ταμεία του 3 εκατ. ευρώ δεν αποδίδει όσα οφείλει στους δήμους της Θεσσαλονίκης, παρόλο που οι τελευταίοι προχωρούν στις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των χώρων όπου γίνονται οι λαϊκές.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης Χρήστος Κουτράκης, παραδέχτηκε ότι δε λειτούργησε σωστά η συνεργασία του οργανισμού με τους δήμους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελ Σαλβαδόρ: Στρατιωτικοί θα δικαστούν για τη διαβόητη σφαγή 986 πολιτών στο Ελ Μοσότε
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442