Σενάρια για ανταλλαγές μονάδων της ΔΕΗ με ξένες εταιρείες
Ανταλλαγές μονάδων παραγωγής με εταιρείες ενέργειας του εξωτερικου, καθώς και συνεργασίες, φέρεται να συζητά η ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως οι λιγνιτικές μονάδες, για τις οποίες, παρά την παράταση που δόθηκε, πιέζει η τρόικα.
Ανταλλαγές μονάδων παραγωγής με εταιρείες ενέργειας του εξωτερικου, καθώς και συνεργασίες, φέρεται να συζητά η ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως οι λιγνιτικές μονάδες.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ημερησία, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιταλικές, γαλλικές και γερμανικές εταιρείες για ανταλλαγή μονάδων, δηλαδή να παραχωρήσει τον έλεγχο μίας μονάδας στην Ελλάδα και σε αντάλλαγμα να πάρει μία μονάδα στο εξωτερικό.
Αυτή η μονάδα μπορεί να είναι στη χώρα-έδρα της εταιρείας με την οποία θα συνργαστεί είτε στα Βαλκάνια, αν η ξένη εταιρεία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή.
Το βασικό σενάριο προβλέπει την ανταλλαγή λιγνιτικής μονάδας ή ένα «πακέτο» ηλεκτρικής ισχύος με κυρίαρχο τον λιγνίτη.
Έτσι, η διοίκηση της ΔΕΗ θα μπορεί να αποφύγει τη την πώληση μονάδων ή την εκχώρηση διαθεσιμότητας ισχύος, επιλογή που φέρεται να θεωρεί τη χειρότερη δυνατή, καθώς θα συνεχίσει να να επιβαρύνεται με το κόστος λειτουργίας, συντήρησης και αποσβέσεων των μονάδων, χωρίς τα έσοδα που αυτές έχουν σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442