Διαψεύδεται η είδηση για συλλήψεις Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράν
Τόσο η Τεχεράνη όσο και η Ουάσινγκτον διαψεύδουν την είδηση ότι επτά Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στο Ιράν. «Δεν είχαμε κανένα στρατιώτη απόντα στην καταμέτρηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Τόσο η Τεχεράνη όσο και η Ουάσινγκτον διαψεύδουν την είδηση ότι επτά Αμερικανοί στρατιώτες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στο Ιράν.
«Δεν είχαμε κανένα στρατιώτη απόντα στην καταμέτρηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ. Την είδηση είχε ήδη διαψεύσει λίγο νωρίτερα το Ιράν.
Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars μετέδωσε την Κυριακή ότι Ιρανοί συνοριοφύλακες συνέλαβαν Αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
Οι πληροφορίες του Fars προέρχονταν από ανάρτηση στο δικτυακό τόπο Javanonline.ir, που φέρεται να είναι προσκείμενη στους Φρουρούς της
Επανάστασης.
«Πρόσφατα» ανέφερε το Fars, «επτά Αμερικανοί στρατιώτες
συνελήφθησαν από Ιρανούς φρουρούς σε μια νοτιοανατολική επαρχία της
χώρας. Δύο Ιρανοί που τους συνόδευαν συνελήφθησαν επίσης».
Η ιστοσελίδα δεν διευκρίνιζε πότε έγινε το επεισόδιο, ούτε εάν οι
Αμερικανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά αναφέρει ότι οι δύο Ιρανοί κατάφεραν
να διαφύγουν τη σύλληψη.
Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν, στα σύνορα με το
Πακιστάν και το Αφγανιστάν, πρόσθετε το Fars.
Το κρατικό αγγλόφωνο δίκτυο PressTV χαρακτήρισε την αναφορά «αστήρικτη». Επιπλέον, και το κρατικό αραβόφωνο δίκτυο Al-Alam αρνήθηκε ότι συνέβη το εν λόγω περιστατικό, επικαλούμενο τους Φρουρούς της Επανάστασης, στα καθήκοντα των οποίων είναι και η φύλαξη των συνόρων.
Αν επιβεβαιωνόταν, η είδηση θα επιδείνωνε τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν με αφορμή και το πυρηνικό πρόγραμμα της ισλαμικής δημοκρατίας.
Την περασμένη εβδομάδα η Τεχεράνη είχε απελευθερώσει Αμερικανίδα ορειβάτη που είχε συλληφθεί εδώ και ένα χρόνο στα σύνορα με το Ιράκ, αν και άλλοι δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί μαζί της παραμένουν φυλακισμένοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442