
Νίκες για Κρεάνκα, Γκιώνη και Ντουλάκη στο πινγκ πονγκ
Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Ντουλάκη. Προχώρησαν και οι τρεις στον 3ο γύρο και κυνηγούν με αξιώσεις την υψηλή διάκριση.
Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Κατερίνα Ντουλάκη. Προχώρησαν και οι τρεις στον 3ο γύρο και κυνηγούν με αξιώσεις την υψηλή διάκριση.
Στο διπλό ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία, αλλά πρέπει να γίνει ειδική μνεία στις νεαρές Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου, οι οποίες κόντραραν στα ίσια τις Ρουμάνες πρωταθλήτριες Ευρώπης του διπλού γυναικών Σαμάρα και Ντοντεάν και έχασαν στις λεπτομέρειες.
Στο απλό ανδρών ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (νούμερο 6 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) κατέβαλλε με 4-1 σετ τον Λευκορώσο Πάβελ Πλατόνοφ (Νο 93), ο οποίος την Τετάρτη αγωνίστηκε στον τελικό του ομαδικού και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα σετ ο 38άχρονος πρωταθλητής μας έπιασε πολύ καλό ρυθμό και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του. Η εξέλιξη: 11-6, 3-11, 11-8, 11-6 και 11-9.
Ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 17) είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Ρώσο Μιχάι Παΐκοφ (Νο 132) και επικράτησε με 4-3 σετ ύστερα από μία ώρα αγώνα! Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ, ωστόσο δεν πτοήθηκε ψυχολογικά κι επιπλέον κράτησε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Έτσι πέρασε το παιχνίδι του, πήρε τρία σετ στη σειρά και όταν το ματς έφτασε τελικά στο 7ο σετ είχε την απαιτούμενη ψυχραιμία σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Γαλλικό εμπόδιο βρίσκει τώρα μπροστά του και ο 30χρονος αμυντικός.
Στο απλό γυναικών η Κατερίνα Ντουλάκη (Νο 64) με… κεκτημένη ταχύτητα από τα εκπληκτικά αποτελέσματα, που έχει φέρει στην Οστράβα, νίκησε κατά κράτος στον 2ο γύρο την Πολωνή Μαγδαλένα Ζερκόβσκα (Νο 91) με 4-0. Στο 1ο σετ υποχρέωσε την αντίπαλό της να πάρει μόνο έναν πόντο (!) και χωρίς να χαλαρώσει στιγμή πήρε και τα τρία επόμενα σετ με 11-5, 11-8 και 11-8. Η 28άχρονη πρωταθλήτρια είναι πλέον ένα βήμα από την είσοδο στη 16άδα ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην καριέρα της.
Στο διπλό γυναικών οι Φιλαρέτη Εξάρχου/Μαρία Χριστοφοράκη πραγματοποίησαν έξοχη εμφάνιση κόντρα στο 1ο φαβορί του ταμπλό, τις Ρουμάνες Ελιζαμπέτα Σαμάρα/Ντανιέλα Ντοντεάν. Έφεραν απρόσμενα σε δύσκολη θέση τις σημερινές πρωταθλήτριες Ευρώπης ώσπου κάμφθηκαν με 3-2 σετ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας





