
Λίφτινγκ στο Twitter με έμφαση στα πολυμέσα
Το Twitter, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που κατάφερε να αποκτήσει 160 εκατομμύρια οπαδούς μέσα σε τέσσερα χρόνια, αλλάζει το δικτυακό τόπο του ώστε να διευκολύνει την προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο που επισυνάπτουν οι χρήστες στα «τιτιβίσματά» τους. Η αλλαγή ίσως ανοίγει το δρόμο για την προβολή περισσότερων διαφημίσεων, αλλά και για ενδεχόμενη είσοδο στο χρηματιστήριο.
Το Twitter, η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που κατάφερε να αποκτήσει 160 εκατομμύρια οπαδούς μέσα σε τέσσερα χρόνια, αλλάζει το δικτυακό τόπο του ώστε να διευκολύνει την προβολή των φωτογραφιών και των βίντεο που επισυνάπτουν οι χρήστες στα «τιτιβίσματά» τους.
Το λίφτινγκ παρουσιάστηκε την Τρίτη και θα γίνει σταδιακά ορατό για όλες τις χώρες τις επόμενες ημέρες. Η αλλαγή ίσως δελεάσει τους χρήστες να συνδέονται συχνότερα στην υπηρεσία και να παραμένουν συνδεδεμένοι περισσότερο χρόνο.
Αυτό θα καθιστούσε το Twitter πιο ελκυστικό χώρο για τος διαφημιστές. Μόλις πριν από πέντε μήνες, η υπηρεσία επέτρεψε για πρώτη φορά την προβολή διαφημίσεων σε ορισμένα μηνύματα.
«Ακόμα εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες» σχολίασε στο AP ο συνιδρυτής του Twitter Μπιζ Στόουν. Παραδέχτηκε πάντως ότι η υπηρεσία ενδιαφέρεται να προσελκύσει διαφημιστές, αν και πρέπει να διαμορφώσει πιο σαφές επιχειρηματικό μοντέλο, αν τελικά αποφασίσει να εισέλθει στο χρηματιστήριο.
Με τη νέα εμφάνιση, το Twitter χωρίζει το παράθυρο σε δύο πλαίσια, ένα για τα γνωστά σύντομα μηνύματα ή «tweets» («τιτιβίσματα») από φίλους που έχει επιλέξει ο χρήστης, και ένα δεύτερο πλαίσιο για τις εικόνες και τα βίντεο που μπορεί να περιέχουν τα μηνύματα αυτά.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της Forrester Research Όγκι Ρέι, η νέα εμφάνιση απευθύνεται στην πλειονότητα των χρηστών, οι οποίοι δεν γράφουν συχνά δικά τους μηνύματα, αλλά απλώς διαβάζουν τα μηνύματα φίλων τους ή διασημοτήτων.
«Η βελτίωση της κατανάλωσης του περιεχομένου στο Twitter είναι σημαντική όχι μόνο για το Twitter αλλά και για τους υπεύθυνους του μάρκετινγκ» σχολίασε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Eurovision: Ο σίγουρος νικητής, η θέση του Akyla και τα 3 αουτσάιντερ που μπορεί να κάνουν την έκπληξη
- Αποκόμματα εφημερίδων και διαβατήριο – Τι βρέθηκε στη βαλίτσα του 89χρονου
- Ο Τεόντοσιτς θα… ζήλευε τον Νίκολα Γιόκιτς
- Τσιτσιπάς – Ρουντ 1-2: Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και αποκλείστηκε (vids)
- Καταναλωτές στα πρόθυρα… πληθωριστικής κρίσης – Τι δείχνει η νέα έρευνα της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη
- Ευρωκοινοβούλιο: Στην Ολομέλεια του Στρασβούργου η έκθεση για το Κράτος Δικαίου – Τα σοβαρά ζητήματα που αναδεικνύει





