City to City Cabaret
Βασισμένο στα περίφημα Cabaret που διοργανώνει εδώ και χρόνια το Greenwich Dance Agency στο Λονδίνο, το City to City Cabaret, θα παρουσιάσει μια παράσταση χορού, δίνοντας το στίγμα κάθε πόλης και εντάσσοντας στον προγραμματισμό της βραδιάς έργα από επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες και μουσικούς, με φιλοξενούμενους χορευτές από τις 4 συνεργαζόμενες πόλεις. Το μοντέλο του cabaret είναι ένας τρόπος να συλλέγονται και να παρουσιάζονται διαφορετικές και ετερόκλητες χορευτικές εμπειρίες, που είτε προϋπάρχουν είτε έχουν φτιαχτεί ειδικά για τη βραδιά, και ουσιαστικά αναδεικνύουν την πολιτισμική ποικιλομορφία της τοπικής κοινότητας χορού.
Workshop με τον Nigel Charnock – από τις 12 έως 16 Οκτωβρίου
Πριν από κάθε παράσταση, προηγείται μία περίοδος δημιουργικού εργαστηρίου όπου μέλη της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας, καλούνται να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα έργα με την καθοδήγηση ενός καλλιτέχνη από μια από τις πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο Βρετανός χορογράφος, περφόρμερ και κωμικός Nigel Charnock, έρχεται στην Αθήνα για ένα δημιουργικό εργαστήριο πάνω στην κίνηση, τον αυτοσχεδιαμό και τη χρήση της φωνής στην περφόρμανς, που απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με την περφόρμανς με σκοπό τη δημιουργία ενός 15λεπτου κομματιού που θα παρουσιαστεί και αυτό την βραδιά του Cabaret στις 16 Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό τους στο info@fullhousepromotion.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το εργαστήριο θα λάβει χώρα 12-16 Οκτωβρίου 11.30- 15.30 στο στούντιο griffon, στο Σύνταγμα.
Nigel Charnock
Ο Nigel Charnock, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας DV8, δημιούργησε τη δική του ομάδα – Nigel Charnock + Company – το 1995. Γνωστός ως ένας πρωτοπόρος και απόλυτα σαγηνευτικός περφόρμερ με μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα σόλο ο Nigel κινείται στα όρια της περφόρμανς, εξερευνώντας συνεχώς και εξελίσσοντας το χορό ως ένα είδος που φλερτάρει με διαφορετικές τέχνες και τα πολυμέσα.
Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Helsinki Dance Company (2002 – 2005) δημιούργησε παραστάσεις που ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη αν και είναι πιο γνωστός με τα σόλο του Human Being, Hell Bent, Original Sin και Resurrection. Από το 2003, ταξιδεύει με το σόλο του Frank μια παραγγελία από την Μπιενάλε την Βενετίας, που αποτελεί ένα κωμικό μείγμα αυτοσχεδιαστικού μονολόγου, τραγουδιού και χορού με απίστευτη ειλικρίνεια και ακραίες σωματικές απαιτήσεις.
Από το 2006 ο Nigel ασχολείται με διαφορετικά πράγματα όπως έργα που του έχουν ανατεθεί, διδασκαλίες, παραστάσεις, συγγραφή, σκηνοθεσία ακόμη και την ηχογράφηση ενός CD!
Εργαστήριο με τον Nigel Charnock
Πληροφορίες: e-mail: info@fullhousepromotion.gr και 6932 436034
Αίτηση για το εργαστήριο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου με αποστολή βιογραφικού στο e-mail: info@fullhousepromotion.gr
Τιμή: 100 ευρώ
Ώρες και ημερομηνίες σεμιναρίου 11.30-17.30, 12- 16 Οκτωβρίου 2010
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Σαχάρα το Ηράκλειο – «Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη
- Europa League: Πρόκριση στα πλέι οφ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, νίκη 8άδας η Ρόμα – Η βαθμολογία
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
- Δουδωνής: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση – «Έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελός σας κάθε παθογένεια του κράτους»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]

