
Υπό την προεδρία Ραγκούση η δεύτερη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης
Νέα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ, ενώ δεν μετείχε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Νέα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ΔΕΘ, ενώ δεν μετείχε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.
Στη σύσκεψη, που είχε αντικείμενο την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Σύμφωνα με το Βήμα, οι συσκέψεις πραγματοποιούνται στον έκτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, όπου έχουν αδειάσει γραφεία, προκειμένου να φιλοξενήσουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ενώ δεν αποκλείεται να ετοιμαστεί γραφείο και για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.
Εκεί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή, θα συνεδριάζει σε τακτική βάση «η ομάδα σχεδιασμού» της κυβέρνησης, η οποία ανάλογα με τα θέματα που ανακύπτουν θα εμπλουτίζεται με την παρουσία των αρμόδιων υπουργών, ενώ στις μελλοντικές συνεδριάσεις θα συμμετέχουν οι Νίκος Αθανασάκης και Τηλέμαχος Χυτήρης.
Ηχηρή είναι η απουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου από τη σύσκεψη, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη. Πάντως, συνεργάτες του τονίζουν ότι ο κ. Πάγκαλος συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, αφού ο ανασχηματισμός δεν άλλαξε καθόλου τις αρμοδιότητές του.
Ωστόσο, κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο κ. Ραγκούσης έχει πάρει όλες τις αρμοδιότητες του συντονιστή του κυβερνητικού έργου, όχι όμως και τον τίτλο, για να μην προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις και ότι η παρουσία του κ. Παπανδρέου στις συσκέψεις της ομάδας σχεδιασμού «νομιμοποιεί» τον ρόλο του υπουργού Εσωτερικών και λειτουργεί σαν ασπίδα απέναντι στις (αναμενόμενες) επιθέσεις.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η ομάδα αυτή δεν θα είναι ούτε άτυπη κυβερνητική επιτροπή, ούτε «πρωινός καφές», ότι δεν θα ασχολείται με τα θέματα της καθημερινότητας ούτε με την επικοινωνία, αλλά θα χαράσσει ευρύτερες πολιτικές και ότι όποτε χρειάζεται θα καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)

