H Toyota επιστρέφει στην κατηγορία των πολυμορφικών οχημάτων πόλης, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο Παρίσι το Verso-S.

Παρότι δεν ξεπερνά σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, τo mini MPV της ιαπωνικής φίρμας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την πρακτικότητα και την ευελιξία του εσωτερικού του.

O κινητήρας βενζίνης προέρχεται από τη σημερινή γκάμα της ιαπωνικής φίρμας, γνωστός από την παρουσία του στο Yaris, παράγοντας 98 ίππους και 125 Nm ροπής από 1.329 κ.εκ.

Το εμπορικό λανσάρισμα του Verso-S στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, παράλληλα με τις αναβαθμισμένες εκδοχές των Aygo και iQ.

Συγκεκριμένα, στον εξοπλισμό του Aygo έχει προστεθεί ένα νέο, εύχρηστο σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του λιλιπούτειου iQ έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα κατασκευής και έχουν προσθέσει περισσότερες επιλογές χρωματικών συνδυασμών.

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία των υβριδικών προτάσεων του Ιάπωνα κατασκευαστή, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δημιουργία του υβριδικού συνόλου «Hybrid Synergy Drive».

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει το πρωτότυπο FT-CH, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος και αποτελεί την βάση για το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο πόλης της Toyota.

auto.in.gr