Την πλήρη ανανέωση της μικρομεσαίας γκάμας της θα επιχειρήσει μέσα στους επόμενου μήνες η Citroen, λανσάροντας στην ευρωπαϊκή αγορά τη δεύτερη γενιά του C4 αλλά και το εκκεντρικότερο DS4.

Επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του Γάλλου κατασκευαστή σε πρωτοποριακές σχεδιαστικές πρακτικές, το νέο C4 εντυπωσιάζει με το καλαίσθητο παρουσιαστικό του, το οποίο θυμίζει αρκετά το μικρότερο σε διαστάσεις C3.

Πέρα από την αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων –η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου Citroen διαθέτει μεγαλύτερο μήκος, πλάτος και ύψος σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο- δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η ουσιαστική αναβάθμιση της κατασκευαστικής του ποιότητας, όπως άλλωστε και τα κορυφαία επίπεδα άνεσης που εξασφαλίζει ο πενταθέσιος θάλαμος επιβατών.

Η υποδειγματική διαχείριση των εσωτερικών χώρων, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα 408 λίτρα του χώρου αποσκευών, δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Οι κινητήρες βενζίνης προέρχονται από τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τους 95 ίππους και φτάνοντας τους 155, ενώ οι εκδόσεις πετρελαίου θα προσφέρονται και με σύστημα start&stop.

Μεγαλύτερη έμφαση στο σχεδιασμό και στην πολυτέλεια δίνει το DS4, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στις premium προτάσεις της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Σε αυτήν την περίπτωση οι κινητήρες βενζίνης ξεκινούν από τα 1,6 λίτρα και τους 120 ίππους, ενώ θα υπάρξουν και δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 110 και 160 ίππων.

Με νέο παρουσιαστικό κα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά επιστέφουν, ωστόσο, δύο ακόμη μικρομεσαίες προτάσεις της Citroen.

O λόγος για τα C4 Picasso και C4 Grand Picasso, τα οποία απέκτησαν φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και σύστημα start&stop στις εκδόσεις diesel.

Σχεδιασμένο για να προκαλεί το φουτουριστικό crossover της γαλλικής φίρμας δεν ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων που θα περάσουν σύντομα στην παραγωγή.

Το Lacoste φτάνει σε μήκος τα 3,45 μέτρα, διαθέτοντας ανοιχτή οροφή και τέσσερις θέσεις στο εσωτερικό.

Την κίνησή του φροντίζει ένα τρικύλινδρο μοτέρ, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνικές του προδιαγραφές.

auto.in.gr