Παρέμβαση ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για διευκόλυνση δανειοδότησης επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ
Ο συντονισμός των κινήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ με στόχο τη διευκόλυνση της χορηγήσεις τραπεζικών δανείων διά του Ταμείου σε επιχειρήσεις για την κάλυψη οφειλών τους σε ασφαλιστικά ταμεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των διοικήσεων των οργανισμών. Οι οφειλές επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία μαζί με την εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 15 δισ. ευρώ.
Ο συντονισμός των κινήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ με στόχο τη διευκόλυνση της χορηγήσεις τραπεζικών δανείων διά του Ταμείου σε επιχειρήσεις για την κάλυψη οφειλών τους σε ασφαλιστικά ταμεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης των διοικήσεων των οργανισμών.
Οι οφειλές επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία μαζί με την εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζεται επίσης η ηγεσία του υπουργείου είχε κάνει λόγο για «απροθυμία ή δυστροπία» των τραπεζών να διευκολύνουν τη δανειοδότηση στις στις επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών τους, ενώ πριν το τέλος του Αυγούστου το ποσό που είχε εκταμιευθεί για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα έφτανε μόλις το 1,3 εκατ. ευρώ.
Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΜΠΜΕ την Τετάρτη, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ προέτρεψαν εκ νέου τις επιχειρήσεις, που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, να εξετάσουν σοβαρά την αξιοποίηση αυτής της διαδικασίας, δεδομένου ότι η εφάπαξ καταβολή των οφειλόμενων εισφορών προς τα Ταμεία μπορεί να χρηματοδοτηθεί, μέσω τραπεζικού δανείου το οποίο θα έχει ορίζοντα αποπληρωμής τα έξι έτη, απαλλάσσοντας με ευνοϊκούς όρους τις επιχειρήσεις από την πίεση των οφειλών τους.
Στην κατεύθυνση δυναμικής υλοποίησης αυτού του στόχου, οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ κάλεσαν τις τράπεζες να ανταποκριθούν θετικά στις σχετικές αιτήσεις δανειοδότησης, με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, που θα υποβληθούν από τις επιχειρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442