
Έξι νεκροί από αστυνομικά πυρά κατά διαδηλωτών στη Μοζαμβίκη
Στη δίνη ταραχών η πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίγουν κατά πληροφορίες πυρ κατά διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών σε μία από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής. Ειδησεογραφικά μέσα μεταδίδουν ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Στη δίνη ταραχών η πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίγουν κατά πληροφορίες πυρ κατά διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στις τιμές σε μία από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Πολλοί είναι κατά πληροφορίες οι τραυματίες.
Περιοχές στο κέντρο και τα περίχωρα του Μαπούτο μετατράπηκαν την Τετάρτη σε πεδίο μάχης με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες κατά της αστυνομίας, να ανάβουν φωτιές και να πυρπολούν αυτοκίνητα, οργισμένοι για την αύξηση των τιμών σε τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρισμό.
Διαδηλώσεις για τις υψηλές τιμές των τροφίμων είχαν λάβει βίαιη τροπή το 2008 στη Μοζαμβίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αν πέθαναν 32 Κουβανοί για να προστατέψουν τον Μαδούρο, φανταστείτε τι έχει να γίνει εδώ, λέει ο Ντίας – Κανέλ
- Ισπανία – Αυστρία: O Oϊαρθάμπαλ άνοιξε το σκορ για την Ισπανία (vid)
- Εντοπίστηκε «διεθνές δίκτυο» ανδρών που νάρκωναν και βίαζαν γυναίκες – Οκτώ συλλήψεις στη Βρετανία
- Η Ισπανία σκόραρε με τον Κουκουρέγια, ακυρώθηκε για φάουλ στον Σλάγκερ (vid)
- Σε κατάσταση ετοιμότητας το Περού για 60 ημέρες, καθώς όλα δείχνουν πως φέτος θα έχουμε «σούπερ Ελ Νίνιο»
- Γιατί η Μέριλιν Μονρόε παραμένει η απόλυτη «ξανθιά βόμβα» της ποπ κουλτούρας

