Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το βιβλίο που υπογράφει ο Τίλο Ζαράτσιν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank), με τίτλο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της και σχόλια περί «εβραϊκού γονιδίου» και κακής επιρροής των μεταναστών στην Ευρώπη. Η Ανγκελα Μέρκελ αντιδρά οργισμένα, ενώ τόσο η Bundesbank, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες -στους οποίους ανήκει εδώ και χρόνια ο Σαραζίν- δείχνουν την «έξοδο» στον κεντρικό τραπεζίτη.

Σάλο προκαλεί στη Γερμανία το βιβλίο που υπογράφει ο Τίλο Ζαράτσιν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank), με τίτλο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της και σχόλια περί «εβραϊκού γονιδίου». Η Ανγκελα Μέρκελ αντιδρά οργισμένα, ενώ τόσο η Bundesbank, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες -στους οποίους ανήκει εδώ και χρόνια ο Σαραζίν- δείχνουν την «έξοδο» στον κεντρικό τραπεζίτη.

Στο βιβλίο Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της: Πώς Διακινδυνεύουμε το Μέλλον του Έθνους μας, ο Τίλο Σαραζίν δηλώνει ότι οι μουσουλμάνοι αρνούνται να ενσωματωθούν στην κοινωνία και αποτελούν κακή επιρροή για την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του σχετικά με το βιβλίο -που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στα ράφια των βιβλιοπωλείων- ο Ζαράτσιν δήλωσε ότι «όλοι οι εβραίοι μοιράζονται ένα συγκεκριμένο γονίδιο», μεταξύ άλλων εμπρηστικών σχολίων για την τουρκική και αραβική κοινότητα της Γερμανίας.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτα» τα σχόλια του τραπεζίτη και κάλεσε τη Bundesbank να ενεργήσει τονίζοντας ότι η φήμη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πλήττεται εντός και εκτός της χώρας.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από τη Bundesbank καταδικάζονται τα σχόλια του Ζαράτσιν ως «μεροληπτικά» και αναφέρεται ότι η διοίκηση θα συναντηθεί με τον τραπεζίτη πριν αποφασίσει για τα περαιτέρω βήματα.

Από την πλευρά τους οι Σοσιαλδημοκράτες γνωστοποίησαν ότι κινούνται για την αποπομπή του Ζαράτσιν. Ο τραπεζίτης που προκάλεσε σάλο είναι ένα από τα παλαιότερα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και γνωστός για τις ρατσιστικές του θέσεις.

Ο ίδιος υπεραμύνεται του βιβλίου του, λέγοντας ότι είναι πολύ ισορροπημένο και οι απόψεις του «παρερμηνεύτηκαν με κακόβουλο τρόπο». Όσο για τις επικριτικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ, ο Ζαράτσιν δηλώνει «πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι η καγκελάριος είχε το χρόνο να διαβάσει το βιβλίο του».

Μέλη των εβραϊκών και τουρκικών κοινοτήτων της Γερμανίας έχουν καταδικάσει σφόδρα το βιβλίο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr