
Στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με τους 33 εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους
Το πρώτο βίντεο από το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 33 μεταλλωρύχοι μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η χιλιανή τηλεόραση. Στο βίντεο εμφανίζονται περίπου 10 άνδρες, εμφανώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι, οι οποίοι, μαζί με τους συναδέλφους τους, περιμένουν πλέον υπομονετικά τη διάσωσή τους.
Το πρώτο βίντεο από το σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί οι 33 μεταλλωρύχοι μετέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η χιλιανή τηλεόραση. Στο βίντεο εμφανίζονται περίπου 10 άνδρες, εμφανώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι, οι οποίοι, μαζί με τους συναδέλφους τους, περιμένουν πλέον υπομονετικά τη διάσωσή τους.
Το βίντεο, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, γυρίστηκε με τη χρήση μικρο-κάμερας, η οποία έφτασε στο σημείο, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι οι μεταλλωρύχοι, μέσω μίας στενής διόδου.
Ένας άνδρας μιλά στην κάμερα και εξηγεί πώς οι 33 εργάτες έχουν οργανωθεί για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε βάθος 700 μέτρων.
«Έχουμε οργανώσει τα πάντα» λέει ένας άνδρας, δείχνοντας το σημείο όπου κάθονται και πολύ συχνά προσεύχονται. Αρκετοί μεταλλωρύχοι χαιρετούν την κάμερα, όμως ο ήχος δεν επιτρέπει να ακουστούν όλα όσα λένε.
Το βίντεο γυρίστηκε με εντολή της κυβέρνησης και μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Χιλής.
Οι 33 εργάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης από τις 5 Αυγούστου, οπότε σημειώθηκε κατάρρευση σε μία από τις υπόγειες στοές του ορυχείου.
Δεκαεπτά ημέρες μετά οι αρχές διαπίστωσαν ότι όλοι οι εγκλωβισμένοι εργάτες είναι καλά στην υγεία τους. Όμως η διάνοιξη σήραγγας για τον απεγκλωβισμό τους είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, που ίσως διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.
Μέχρι τότε, οι εργάτες θα πρέπει να σιτίζονται με τα τρόφιμα και το νερό που θα λαμβάνουν μέσω μίας μικρής διόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ισπανία: «Πλημμύρισαν» από κόσμο οι δρόμοι της Μαδρίτης στην υποδοχή της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας (vids+pics)
- Απειλές Ντόναλντ Τραμπ κατά Ιράν: Για κάθε νεκρό Αμερικανό στρατιώτη, θα πληρώνετε πολλαπλάσια
- «Δέχτηκα τον ρόλο στο Grease, γιατί χρειαζόμουν δουλειά»
- Η κατάδυση του Βασίλη Κικίλια στην Αμοργό και το «απέραντο γαλάζιο»
- «Θερμό επεισόδιο» Κίνας – Φιλιππίνων μεταξύ ναυτών με κουπιά και ξύλα σε διαφιλονικούμενο έδαφος
- Σύλληψη άνδρα στη Νέα Υόρκη ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιά και να είχε αεροβόλο όπλο [βίντεο]

