
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με το γενικό δείκτη να κινείται κοντά στις 1.600 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου.
«Ο τόνος αυτή την εβδομάδα θα καθοριστεί από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετών μεγάλων εταιριών, μεταξύ των οποίων Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, καθώς και την πορεία των ξένων αγορών», ανέφερε η IBG στο πρωινό της σχόλιο, σύμφωνα με το Reuters.
Στις 14:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,74% στις 1.601,48 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 24,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 0,80%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,06% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε πτώση 0,72%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 0,75%.
Συνολικά, 69 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 77 πτωτικά και 28 παρέμεναν σταθερές.
Στιςι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές επεκτείνονται τα κέρδη, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,82% στις 5.237,87 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC-40 σημείωνε άνοδο 1,01% στις 3.561,58 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,49% στις 6.034,76 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές, με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,68% στις 9.116,69 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιματηρή σύγκρουση φυλών αυτοχθόνων στην Κολομβία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 44 τραυματίες [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
