Στις κάλπες οι Αυστραλοί στην πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) η εκλογική διαδικασία για την εκλογή της νέας κυβέρνησης της Αυστραλίας. Περίπου 14 εκατομμύρια πολίτες προσέρχονται στις κάλπες σε μια από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων. Η Τζούλια Γκίλαρντ δίνει σκληρή μάχη με τον συντηρητικό Τόνι Αμποτ για την πρωθυπουργία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) η εκλογική διαδικασία για την εκλογή της νέας κυβέρνησης της Αυστραλίας.
Περίπου 14 εκατομμύρια πολίτες προσέρχονται στις κάλπες σε μια από τις πλέον αμφίρροπες αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων. Η Τζούλια Γκίλαρντ δίνει σκληρή μάχη με τον συντηρητικό Τόνι Αμποτ για την πρωθυπουργία.
Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 (13:00 ώρα Ελλάδας).
Σε μία από τις λίγες χώρες όπου η ψήφος είναι υποχρεωτική, οι πολίτες εκλέγουν τους 150 αντιπροσώπους τους στην Κάτω Βουλή, ενώ κατά το ήμισυ ανανεώνεται και η Γερουσία.
Στη διακυβέρνηση της χώρας εδώ και λιγότερο από δύο μήνες, η 48χρονη Τζούλια Γκίλαρντ, διατηρούσε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ελαφρύ προβάδισμα έναντι του συντηρητικού Τόνι Αμποτ.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της, προέβαλε την οικονομική επιτυχία της κυβέρνησης των Εργατικών, καθώς η Αυστραλία ήταν η μοναδική ανεπτυγμένη οικονομία που απέφυγε την ύφεση στη διάρκεια της κρίσης.
Οι συντηρητικοί, υπό τον 52χρονο Τόνι Αμποτ δεσμεύθηκαν από την πλευρά τους να περικόψουν τις δημόσιες δαπάνες και να «σταματήσουν τις καραβιές» των αιτούντων άσυλο από το Αφγανιστάν ή τη Σρι Λάνκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442