Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε επιχειρηματικές αμοιβές διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομικών
Αρκετοί φορολογούμενοι, αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μέρος της αμοιβής αυτής, στην οικεία δήλωση φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Αρκετοί φορολογούμενοι, αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μέρος της αμοιβής αυτής, στην οικεία δήλωση φορολογίας εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η ΓΓΠΣ διενήργησε διασταύρωση, που αφορά στην επιχειρηματική αμοιβή που έλαβαν φυσικά πρόσωπα ως ομόρρυθμα μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών και κοινωνίας κληρονομικού δικαίου, στις οποίες μεταξύ των κοινωνών περιλαμβάνονται και ανήλικα μέλη.
Από τη διασταύρωση διαπιστώθηκε ότι πλήθος φορολογουμένων, αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μέρος της αμοιβής αυτής, στην οικεία δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δηλώθηκαν διαφορετικά ποσά απ’ αυτά που έλαβαν από την εταιρία και για τα οποία ενώ έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση, συμμετέχουν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2010 (υπολογισμός έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων 2010, κάλυψη τεκμηρίων, κ.τλ.).
Ενδεικτικά παρατίθενται οι παρακάτω περιπτώσεις, στις οποίες φαίνεται η ανακρίβεια των δηλωθέντων ποσών:
1) Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1/1/2009 ως 31/12/2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ.
Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ.
2) Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1/1/2009 ως 31/12/2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ ομοίως.
Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 25.923,14 ευρώ.
3) Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1/1/2009 ως 31/12/2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 6.076,29 ευρώ.
Ανάλογες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν και στο οικονομικό έτος 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα
- «Αμερικανική εισβολή» στο Βιετνάμ προ των πυλών – Χιλιάδες οικογένειες εκδιώκονται λόγω Trump Resort
- Επανομή: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται μετά από ανατροπή σκάφους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442