Αναστάτωση στο Ισραήλ από φωτογραφίες γυναίκας στρατιώτη με δεμένους Παλαιστινίους
Αγανάκτηση στο Ισραήλ και οργή στους Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες πρώην Ισραηλινής, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια την περίοδο που έκανε τη θητεία της. Η υπόθεση θυμίζει τις εικόνες Αμερικανών στρατιωτών στην ιρακινή φυλακή του Αμπού Γκράιμπ.
Αγανάκτηση στο Ισραήλ και οργή στους Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες πρώην Ισραηλινής, η οποία πόζαρε χαμογελαστή δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια την περίοδο που έκανε τη θητεία της. Η υπόθεση θυμίζει τις εικόνες Αμερικανών στρατιωτών στην ιρακινή φυλακή του Αμπού Γκράιμπ.
Η νεαρή γυναίκα, ονόματι Εντέν Αμπαργκίλ, δημοσίευσε στο Facebook τις φωτογραφίες της με τους κρατουμένους που είχε καθήκον να φυλάει. Το φωτογραφικό υλικό μετέδωσε σε εκπομπή της και η κρατική τηλεόραση.
Οι φωτογραφίες τιτλοφορούνται «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και παρουσιάζουν την νεαρή σε μία ισραηλινή βάση να ποζάρει δίπλα σε Παλαιστινίους κρατουμένους με δεμένα μάτια και χέρια.
Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός καταδικάζει «την επονείδιστη συμπεριφορά της», τονίζοντας με έμφαση ότι δεν υπηρετεί πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ η θητεία είναι υποχρεωτική και για τις γυναίκες.
Ο εκπρόσωπος του στρατού επισήμανε τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας και υπογράμμισε ότι είναι «σοβαρή παραβίαση των ηθών μας και του κώδικα συμπεριφοράς». Πρόσθεσε ότι αν η γυναίκα υπηρετούσε θα προσάγονταν σε στρατοδικείο.
Ο διευθυντής της ισραηλινής επιτροπής κατά των βασανιστηρίων Γισάι Μενουχίμ κατέκρινε σε ανακοινωθέν του τη συμπεριφορά της, τονίζοντας πως «αντανακλά τη στάση που έχει επικρατήσει για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων ως αντικειμένων και όχι ως ανθρώπινων όντων».
Τις φωτογραφίες καταδίκασαν υπεύθυνοι της Παλαιστινιακής Αρχής που υπογράμμισαν ότι «δείχνουν τη νοοτροπία του κατακτητή, που είναι περήφανός ότι γελοιοποιεί τους Παλαιστίνιους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442