
Σε επιφυλακή οι Αρχές για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς
Υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας δημιουργούν οι ενισχυμένοι από τη Δευτέρα άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τους νομούς που βρίσκονται στο «κόκκινο» και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας δημιουργούν οι ενισχυμένοι από τη Δευτέρα άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τους νομούς που βρίσκονται στο «κόκκινο» και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Οι νομοί όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός: Αττική, Εύβοια, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κρήτη.
{{{ moto }}}
Παράλληλα, απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση.
Επίσης, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες κα.
Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν το Πυροσβεστικό Σώμα στον αριθμό 199.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Αποχωρούν οι τελευταίοι κενυάτες αστυνομικοί
- Κόσοβο: Διαλύεται η Βουλή – Διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών εντός 45 ημερών
- Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εδαφική βλέψη στον Λίβανο, δηλώνει ο Σάαρ
- Σουδάν: Κυρώσεις του ΟΗΕ στον αδελφό του ηγέτη των παραστρατιωτικών και σε Κολομβιανούς
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»