
Επιπλέον γεννήτριες θα μεταφέρει η ΔΕΗ στην Αίγινα
Ομαλά πραγματοποιείται το τελευταίο 24ωρο η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα, αλλά η ΔΕΗ αποφάσισε να εγκαταστήσει, προληπτικά, στο νησί άλλες 15 γεννήτριες, συνολικής ισχύος 15 MW. Η μεταφορά των γεννητριών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 16 Αυγούστου.
Ομαλά πραγματοποιείται το τελευταίο 24ωρο η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα, ενώ ΔΕΗ αποφάσισε να εγκαταστήσει στο νησί άλλες 15 γεννήτριες, συνολικής ισχύος 15 MW.
Οι γεννήτριες θα μεταφερθούν από την Ολλανδία και θα εγκατασταθούν σε χώρους που έχουν εξευρεθεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η μεταφορά των γεννητριών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 16 Αυγούστου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από τη ΔΕΗ προκειμένου οι 15 γεννήτριες να χρησιμοποιηθούν ως εφεδρεία, εάν χρειασθεί, μέχρις ότου επισκευασθεί η βλάβη του δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου.
Οι 15 γεννήτριες από την Ολλανδία θα προστεθούν στις άλλες 12 που έχει ήδη μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ, ενώ το σύνολο των 27 γεννητριών θα παραμείνει στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι 7 γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Yuriy Kosiuk: Ποιος είναι ο Ουκρανός «βασιλιάς του κοτόπουλου» που εξαγοράζει τη Νιτσιάκος
- O Ράις στηρίζει τους συμπαίκτες του μετά τον χαμένο τελικό του Champions League
- Τουρίστρια βούτηξε και κολύμπησε στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Έφαγε πρόστιμο 500 ευρώ
- Αθήνα: Διακοπή της κυκλοφορίας στο Κέντρο λόγω θραύσης αγωγού ύδρευσης
- Τι γράφουν στην Ιταλία για το μέλλον του Πίτερς
- Τουρκία: Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από σύγκρουση – 8 νεκροί ανάμεσά τους ένα 9 μηνών βρέφος