«Καυτός» ο Δεκαπενταύγουστος, στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος
Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ο υδράργυρος θα φτάσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ο υδράργυρος θα φτάσει στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Παρασκευή. Μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει. Στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 και κατά τόπους στους 39 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις.
O Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι, λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Ίδρυμα Αστέγων) θα παραμείνει ανοιχτό όλες τις ημέρες -και ανήμερα της Παναγίας, 15 Αυγούστου- παρέχοντας τα καθιερωμένα συσσίτια, ενώ ανοιχτή θα παραμείνει και η Κοινωνική Υπηρεσία για την υποδοχή περιστατικών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων