
Έγκυο Αφγανή εκτέλεσαν οι Ταλιμπάν για μοιχεία
Αντάρτες Ταλιμπάν μαστίγωσαν δημόσια και εκτέλεσαν μια έγκυο Αφγανή, στο Καντές της βορειοδυτικής επαρχίας Μπαντγίς την οποία κατηγόρησαν για μοιχεία, καταγγέλλει αξιωματούχος της αστυνομίας.
Αντάρτες Ταλιμπάν μαστίγωσαν δημόσια και εκτέλεσαν μια έγκυο Αφγανή, την οποία κατηγόρησαν για μοιχεία, καταγγέλλει αξιωματούχος της αστυνομίας.
Η γυναίκα που έχει χηρεύσει, μαστιγώθηκε δεκάδες φορές πριν εκτελεστεί με σφαίρα την Κυριακή στην απομακρυσμένη περιφέρεια Καντές, στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγίς, δήλωσε ο Αμπντούλ Τζαμπάρ, ανώτερος αστυνομικός αξιωματούχος της επαρχίας.
«Συνέβη ενώπιον κοινού. Μολονότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το συμβάν» δήλωσε ο αστυνομικός αξιωματούχος.
Ο άνδρας που υποτίθεται ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα διέφυγε, πρόσθεσε ο Αμπ.Τζαμπάρ.
Η Μπίμπι Σανουμπάρ, 35 χρόνων, κρατήθηκε επί τρεις ημέρες από τους Ταλιμπάν, δέχθηκε 200 χτυπήματα με το μαστίγιο και μετά εκτελέστηκε δημόσια σε ένα οχυρό των Ταλιμπάν στην επαρχία Μπαντγίς, στο δυτικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Γουλάμ Μοχάμαντ Σαγίντι, τον δεύτερο στην ιεραρχία της επαρχιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η άτυχη γυναίκα ήταν 48 χρόνων.
«Εκτελέστηκε δημόσια με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ενώ ήταν έγκυος» δήλωσε ο Σαγίντι, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε η γυναίκα είχε χηρεύσει.
Το θύμα σκότωσε ένας τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν, ο Μοχάμαντ Γιουσούφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στη συνέχεια οι Ταλιμπάν πέταξαν το πτώμα σε ένα τομέα που ελέγχεται από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Όταν βρίσκονταν στην εξουσία στο Αφγανιστάν, από το 1996 ως το 2001, οι Ταλιμπάν οργάνωναν δημόσιους λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις γυναικών που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.
Ωστόσο ο Κάρι Μοχάμαντ Γιουσούφ, ο κύριος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε πως η οργάνωση δεν βρίσκεται πίσω από την εκτέλεση στο Καντές.
«Είναι ένα κακό έργο και το απορρίπτουμε. Όποιος το έκανε δεν είναι μέλος των Ταλιμπάν και προσπαθεί να μας δυσφημήσει» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνόδευσε τον βασιλιά Κάρολο & την βασίλισσα Καμίλα την ημέρα γενεθλίων της Νταϊάνα
- Βενεζουέλα – σεισμός: Σχεδόν 2.300 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα
- Κασσελάκης: Θα αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα του – «Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους»
- Κρήτη: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Αεροδιακομιδή του στην Αθήνα
- Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο ματς Βέλγιο-Σενεγάλη (pics)
