
Στα «δίχτυα» της Βορείου Κορέας νοτιοκορεατικό αλιευτικό σκάφος
Νοτιοκορεατικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε χαθεί ενώ έπλεε στα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου, βρίσκεται στα χέρια της Βορείου Κορέας, εν μέσω έντασης που έχει δημιουργηθεί από τα ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η Σεούλ κοντά στη μεθόριο.
Νοτιοκορεατικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε χαθεί ενώ έπλεε στα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου, βρίσκεται στα χέρια της Βορείου Κορέας, εν μέσω έντασης που έχει δημιουργηθεί από τα ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί η Σεούλ κοντά στη μεθόριο.
Το αλιευτικό, με επτά ναυτικούς -τέσσερις Νοτιοκορεάτες και τρεις Κινέζους- οδηγήθηκε στο λιμάνι της Βορείου Κορέας Σονγκτζιν.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, οι επιβαίνοντες ανακρίθηκαν.
Οι Αρχές υποστήριξαν ότι το σκάφος είχε εισέλθει στην εμπορική ζώνη της Βορείου Κορέας.
Το περιστατικό σημειώθηκε την στιγμή που η Νότιος Κορέα συνεχίζει τις μεγαλύτερες υποβρυχιακές αμυντικές ασκήσεις στην ιστορία της, κοντά στη μεθόριο, παρά τις αντιδράσεις της Βορείου Κορέας.
Η άσκηση θεωρείται ως προειδοποίηση προς την Πιονγιάνγκ, μετά τον πρόσφατο τορπιλισμό νοτιοκορεατικής κορβέτας και η Σεούλ τόνισε πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «καμία πρόκληση» κατά τη διάρκεια της πενθήμερης άσκησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν
- Μαρόκο: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που συνελήφθη την Δευτέρα
- Σοκάρει ο 92χρονος στη Βούλα: «Τι ψυχή έχει αυτός ο άνθρωπος;» – Τον περιέλουσε με πετρέλαιο για 1,5€
- Ο Ταραντίνο σχεδιάζει να αποσυρθεί, αλλά ο Νόλαν ελπίζει να μην κρατήσει τον λόγο του
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Μια αγκαλιά για τον Γκάρι Νέβιλ
- Οι Άγγλοι τα παίζουν «όλα για όλα» με Γκουαρντιόλα



