
Σαρωτικές αλλαγές σε κοινωνικό κράτος και ανάπτυξη από τον Σεπτέμβριο
«Κλειδί» για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της επόμενης περιόδου θα αποτελέσει η ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ, στις 3 Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο των αλλαγών που έρχονται θα είναι η επαναδόμηση του κοινωνικού κράτους και οι προτεραιότητες στη μάχη της ανάπτυξης.
Σημαντικές αλλαγές, αλλά και ανατροπές, φέρνει ο Αύγουστος, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ληφθούν αποφάσεις για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα Το Βήμα της Κυριακής, το συνολικό σχέδιο για τη χώρα θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, στις 3 Σεπτεμβρίου, κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να μην αρκεστεί σε μία τυπική παράθεση μέτρων, αλλά να περιγράψει ένα συνεκτικό σχέδιο για την προοπτική της Ελλάδας και να καθορίσει τους στόχους στους οποίους συντείνουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης.
Η πρόταση για το κοινωνικό κράτος θα έχει στο επίκεντρο τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς, όπως εκτιμάται, επιδόματα συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου χορηγούνται «χωρίς κριτήρια».
Η πρόταση είναι να υπάρξει ένα μεικτό σύστημα, το οποίο θα προβλέπει την παροχή επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια
Σε ό,τι αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο, προτείνεται ένα σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης της χώρας.
Αυτό σημαίνει τη δημιουργία ενός διαφορετικού πρότυπου παραγωγικότητας και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, απαιτείται ο συντονισμός πολλών υπουργείων ώστε να προχωρήσουν η αποκέντρωση, η πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, να αναπτυχθούν οι υποδομές ξαι να μπουν οι βάσεις για την πράσινη ανάπτυξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κικίλιας: Από 30 Ιουνίου το e-Ναυλοσύμφωνο – «Παρέμβαση-τομή για το ελληνικό yachting»
- Συνελήφθη 56χρονος για οπλοκατοχή στο Λαύριο – Είχε στο σπίτι του βαλλίστρα, βέλη και πτυσσόμενο γκλοπ
- The Expla-in Project | Το ΠΑΣΟΚ γράφει κυβερνητικό πρόγραμμα;
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Θα καθιερωθούν οι συνεντεύξεις του ως το 20λεπτο της πανελλαδικής διασκέδασης
- Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μητσοτάκης αποθεώνει… Μητσοτάκη: Από ένα μεγάλο ερωτηματικό η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο θαυμαστικό

