Αναγκαστική προσγείωση δικινητήριου αεροσκάφους στη Σαντορίνη
Αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Σαντορίνης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο χειριστής δικινητήριου αεροσκάφους, τύπου Πάιπερ, της αερολέσχης Ρόδου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν έξι άτομα: πέντε μέλη της ασφάλειας του Ισραήλ και ο Έλληνας κυβερνήτης. Ένας εκ των επιβαινόντων υπέστη επιφανειακές εκδορές. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς Σαντορίνη.
Αναγκαστική προσγείωση στον αερολιμένα Σαντορίνης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο χειριστής δικινητήριου αεροσκάφους, τύπου Πάιπερ της αερολέσχης Ρόδου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν έξι άτομα, εκ των οποίων το ένα υπέστη επιφανειακές εκδορές.
Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν πέντε μέλη της ασφάλειας του Ισραήλ και ο Έλληνας κυβερνήτης, είχε απογειωθεί από το Ηράκλειο της Κρήτης με προορισμό την Σαντορίνη, προκειμένου να συνοδεύσει την τακτική πτήση από το Ισραήλ που θα προσγειωνόταν στη Σαντορίνη.
Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, παρουσιάστηκε πρόβλημα στους δύο τροχούς του αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποίησε δελφινισμούς, με αποτέλεσμα να βγει μεταξύ διαδρόμου και τροχοδρόμου και εκεί να σταματήσει.
Ο κυβερνήτης ενημέρωσε αμέσως τον Πύργο Ελέγχου και αφού έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν σώοι. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ένας μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Σαντορίνης, για προληπτικούς λόγους, αφού είχε υποστεί επιφανειακές εκδορές.
Μέχρι να απομακρυνθεί το αεροσκάφος από τον διάδρομο, ο αερολιμένας έμεινε κλειστός για περίπου 30 λεπτά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροκαθυστερήσεις.
Όπως επιβεβαιώνει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Σαντορίνης, Ηλίας Τσανισκίδης «έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και το περιστατικό έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς δυσάρεστες συνέπειες». Ο ίδιος επισήμανε ότι η ομαλή κυκλοφορία στο αεροδρόμιο έχει πλέον αποκατασταθεί.
Τις έρευνες για το περιστατικό έχει αναλάβει η υπηρεσία ατυχημάτων της Πολιτικής Αεροπορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
- Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442