Δαπάνες γενικής κυβέρνησης και ελλειμματικές ΔΕΚΟ στο «στόχαστρο» της Tρόικας
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο τα συμπεράσματα του κλιμακίου για την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου. Σε γενικές γραμμές το κλιμάκιο κρίνει θετική την έως τώρα πορεία και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου θεωρείται εξασφαλισμένη. Τα στελέχη της τρόικας, πάντως, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις δαπάνες γενικής κυβέρνησης και τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με αντικείμενο τα συμπεράσματα του κλιμακίου για την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου.
Το τελικό σχέδιο της έκθεσης προόδου που κατήρτισαν τα στελέχη της τρόικας αναμένεται να δοθεί στο τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το κλιμάκιο σε γενικές γραμμές κρίνει θετική την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου και η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου είναι εξασφαλισμένη.
Τα στελέχη της τρόικας ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις δαπάνες γενικής κυβέρνησης, δηλαδή σε όλο το δημόσιο τομέα (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.).
Συζήτηση έγινε επίσης για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα για τις εγγυήσεις που κατά καιρούς έχουν λάβει οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί.
Οι εγγυήσεις αυτές, συνολικού ύψους 25 δισ. ευρώ, όταν και στο ποσοστό που εκπίπτουν, βαρύνουν το έλλειμμα.
Εκτιμάται, πάντως, ότι για το 2010 δεν θα υπάρξει πρόβλημα επιβάρυνσης του ελλείμματος, καθώς έχει γίνει σχετική πρόβλεψη.
Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να συμπληρώνουν το «παζλ» του επόμενου προϋπολογισμού, για το 2011, το προσχέδιο του οποίου θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.