
Στον Γ.Παπακωνσταντίνου τα συμπεράσματα των ελεγκτών της τρόικας
Την έκθεση με τα συμπεράσματά τους αναμένεται να παραδώσουν τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι εγκρίνουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα από το μηχανισμό βοήθειας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Την έκθεση με τα συμπεράσματά τους αναμένεται να παραδώσουν τη Δευτέρα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι εγκρίνουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα από το μηχανισμό βοήθειας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Το κείμενο των συμπερασμάτων είναι δεσμευτικό και θα συνυπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών.
Στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην Κομισιόν (στις 20 Αυγούστου) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η εξυγίανση ΟΣΕ και συγκοινωνιών και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, κατά τις επαφές τους στην
Αθήνα με στελέχη της κυβέρνησης ζήτησαν απολύσεις στις ΔΕΚΟ και άνοιγμα
των κλειστών επαγγελμάτων «εδώ και
τώρα».
Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο δεν ζητά πρόσθετα μέτρα, αλλά συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.
Επίσης δίνει κατεύθυνση στην κυβέρνηση ως προς το πώς πρέπει να κινηθεί για να εισπράξει η χώρα την τρίτη δόση του δανείου, 9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο. Κι αυτό γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ερωτηματικό αν τα 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν ο κύριος σεισμός – Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι
- Κρήτη: Δολοφονία 43χρονης – Τα μηνύματα του δράστη στον αδερφό του θύματος και στην ξαδέλφη
- Ποιο το μέλλον της Ευρώπης αν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ – Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στην Άγκυρα
- Το ΑΣΕΑΔ ακύρωσε την ποινή του Ταϊρίκ Τζόουνς για τη χειρονομία στο ΟΑΚΑ
- Ξεκάθαρος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ: «Δεν θέλουμε να αποκλειστεί το Ιράν από το Μουντιάλ»
- Η έπαυλη του Scarface πωλείται για το ποσό ρεκόρ των 237 εκατ. δολαρίων


